Ο «κανόνας με τις 2 πίτσες» είναι ίσως το μυστικό της επιτυχίας του Jeff Bezos

Ο «κανόνας με τις 2 πίτσες» είναι ίσως το μυστικό της επιτυχίας του Jeff Bezos Facebook Twitter
0

Την περασμένη Πέμπτη ο Jeff Bezos αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, εκθρονίζοντας τον ιδρυτή της Microsoft, Bill Gates.

Ωστόσο η επιτυχία του έμελλε να κρατήσει μονάχα ένα πρωί, καθώς το απόγευμα της ίδιας μέρας η Amazon ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της εταιρίας ήταν λιγότερα σε σχέση με τις προβλέψεις, οπότε ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος υπέστη ένα σημαντικό πλήγμα. Έτσι, ο 53χρονος επιχειρηματίας «έπεσε» αμέσως στην δεύτερη θέση με την περιουσία του να εκτιμάται αυτή τη στιγμή στα 85.9 δισ. δολάρια.

Όπως και να έχει ο Jeff Bezos θα έχει για πάντα το δικαίωμα να λέει ότι κάποτε υπήρξε, έστω και για λίγο, ο πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο και, όπως αποκαλύπτει το Business Insider, ένα από τα κλειδιά της επιτυχίας του ίσως είναι ο αριθμός των μίτινγκ που κάνει και οι «κανόνες» γύρω από αυτά. 

Ο ιδρυτής της Amazon συναντάται με επενδυτές της εταιρίας μόλις 6 ώρες το χρόνο, ποτέ το μίτινγκ δεν γίνεται το πρωί και κάθε συνάντηση πρέπει να ακολουθεί απαραιτήτως «τον κανόνα με τις 2 πίτσες». Σύμφωνα με αυτόν, ποτέ δεν κανονίζει ή συμμετέχει σε μια συνάντηση αν δύο πίτσες δεν φτάνουν για να ταΐσουν ολόκληρη την ομάδα.

Η λογική πίσω από αυτήν την στρατηγική είναι απλή: όσοι περισσότεροι συμμετέχουν σε ένα μίτινγκ, τόσο περισσότερος ο θόρυβος, τόσο μεγαλύτερο το χάος και τελικά τόσο λιγότερο παραγωγικό το αποτέλεσμα. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από αύριο στο Πράδο της Μαδρίτης ο χαμένος πίνακας του Καραβάτζιο που παραλίγο να πουληθεί για 1.500 ευρώ

Πολιτισμός / Από αύριο στο Πράδο της Μαδρίτης ο χαμένος πίνακας του Καραβάτζιο που παραλίγο να πουληθεί για 1.500 ευρώ

Ο εν λόγω πίνακας. ζωγραφισμένος γύρω στα 1607-1610, προσφέρει μια συμπληρωματική εικόνα του ύστερου έργου του Καραβάτζιο και συμπυκνώνει τα καλύτερα στοιχεία από το στιλ του στα τελευταία του χρόνια
NEWSROOM