Ο Άλις Κούπερ είχε ξεχασμένο στην αποθήκη έναν Γουόρχολ, αξίας εκατομμυρίων

Ο Άλις Κούπερ είχε ξεχασμένο στην αποθήκη έναν Γουόρχολ, αξίας εκατομμυρίων Facebook Twitter
EPA/AXEL HEIMKEN
1

Ένα έργο τέχνης του Άντι Γουόρχολ, ξεχασμένο για περισσότερο από 40 χρόνια σε μία αποθήκη, δίπλα σε εξοπλισμό για μουσικές περιοδείες, βρήκε ο διάσημος «νονός της shock rock» Άλις Κούπερ.

Ο αμερικανός ροκ σταρ είχε ξεχάσει την ύπαρξη του έργου, το οποίο είχε λάβει ως δώρο τη δεκαετία του 1970.

Πρόκειται για μία μεταξοτυπία που έχει τίτλο «Little Electric Chair» (μικρή ηλεκτρική καρέκλα), από τη σειρά έργων «Death and Disaster» του Άντι Γουόρχολ. Σύμφωνα με το BBC, μία παρόμοια εκδοχή του έργου τέχνης του Γουόρχολ είχε πωληθεί σε δημοπρασία το 2014 για 10,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο μάνατζερ του Κούπερ, Σεπ Γκόρντον, μιλώντας στο BBC είπε πως το έργο βρισκόταν τυλιγμένο σε μία συσκευασία-σωλήνα, αποθηκευμένο σε ένα ντουλάπι, μαζί με μία συλλογή αναμνηστικών αντικειμένων (props) που χρησιμοποιούσε στη σκηνή ο μουσικός το 1970. Εκείνη τη δεκαετία, ο Κούπερ και ο Γουόρχολ γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι.

Ο Άλις Κούπερ είχε ξεχασμένο στην αποθήκη έναν Γουόρχολ, αξίας εκατομμυρίων Facebook Twitter
Το έργο του Γουόρχολ «Little Electric Chair».

«Ήταν μια εποχή ροκ εντ ρολ, κανένας από εμάς δεν σκεφτόταν τίποτα», δήλωσε ο Γκόρντον, σημειώνοντας ότι «ήταν όλα ένα συνοθύλευμα ναρκωτικών και ποτών».

Η τότε σύντροφος του Άλις Κούπερ, Σίντι Λανγκ, είχε ζητήσει από τον Γκόρντον να αγοράσει το έργο εκ μέρους της για περίπου 2.500 δολάρια, καθώς ήθελε να το δώσει στον μουσικό ως δώρο για τα γενέθλιά του. Σύμφωνα με τον μάνατζερ, εκείνη την περίοδο ο Κούπερ χρησιμοποιούσε ως μέρος του σκηνικού στις συναυλίες, μία «ηλεκτρική καρέκλα» που έμοιαζε με εκείνη του πίνακα.

Το έργο ξεχάστηκε και μόνο πρόσφατα ο Γκόρντον ρώτησε τον Κούπερ αν το έχει ακόμα. Έψαχναν για μήνες, ώσπου το βρήκαν τελικά στη συγκεκριμένη αποθήκη.

Ένας ειδικός που εξέτασε τη μεταξοτυπία επιβεβαίωσε πως πρόκειται για αυθεντικό έργο του Γουόρχολ.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια