Η ανάρτηση της Τζένιφερ Λόπεζ για το non-binary παιδί της αδερφής της που ενθουσίασε τους θαυμαστές της

Η ανάρτηση της Τζένιφερ Λόπεζ για το non-binary παιδί της αδερφής της που ενθουσίασε τους θαυμαστές της Facebook Twitter
0

Μόνο ενθουσιώδεις αντιδράσεις και δεκάδες θετικά σχόλια έχει συγκεντρώσει ένα πρόσφατο ποστ της Τζένιφερ Λόπεζ στο Instagram. Η διάσημη τραγουδίστρια δημοσίευσε μια φωτογραφία με το παιδί της αδερφής της στο οποίο αναφέρθηκε χρησιμοποιώντας ουδέτερες αντωνυμίες, καθώς δηλώνει .

«Ο/Η Brendan είναι το δεύτερο παιδί της μεγαλύτερης αδερφής μου, Leslie! Είναι το μοναδικό άτομο που επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει το σχολείου του/της στο συνέδριο Global Young Leaders της Ουάσιγκτον. Σημαίνει τόσα πολλά για εμένα. Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανη», έγραψε, μεταξύ άλλων, η τραγουδίστρια στη λεζάντα που συνόδευε τη φωτογραφία, χρησιμοποιώντας τα ουδέτερα «they» και «their», αντί των παραδοσιακών αρσενικών και θηλυκών αντωνυμιών [σ.σ. Επειδή δεν υπάρχει αντιστοιχία στα ελληνικά όταν πρόκειται για non-binary άτομα, στο κείμενο χρησιμοποιείται το «ο/η»].


Αυτή η μικρή λεπτομέρεια της χρήσης του «they» δεν έμεινε απαρατήρητη από τους χρήστες, που αμέσως άρχισαν να επαινούν την Τζένιφερ Λόπεζ για την τοποθέτησή της και να την ευχαριστούν. Την συγκεκριμένη ανάρτηση σχολίασαν θετικά και ακτιβιστές για τα transgender και non-binary άτομα, που έκαναν λόγο για μια επαναστατική σχεδόν κίνηση της τραγουδίστριας, που αβίαστα και χωρίς πολλά λόγια έδειξε με τον απλούστερο τρόπο τον σεβασμό της απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. 

Το 2015, η American Dialect Society ψήφισε το «they» ως «Λέξη της Χρονιάς», με τη χρήση του ως μοναδική αντωνυμία για να περιγραφεί κάποιος με που αυτοχαρακτηρίζεται ως non- binary (ουδέτερος φύλου).

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Τζένιφερ Λόπεζ εκφράζει δημοσίως την στήριξή της στην LGBTQ κοινότητα. Πέρυσι είχε συνεργαστεί με τον συνθέτη Λιν Μάνουελ Μιράντα σε ένα τραγούδι για φιλανθρωπικούς σκοπούς, υπέρ των θυμάτων του μακελειού στο Ορλάντο. Επίσης στο παρελθόν έχει δημοσιεύσει μια ανοικτή επιστολή στο περιοδικό Billboard προς τιμήν της θείας της Myrza που ήταν λεσβία και έχει πεθάνει. «Όταν μεγάλωνα στο Μπρονξ πάντα πίστευα πως η θεία μου ήταν η καλύτερη. Αυτό που δεν είχα καταλάβει ήταν πως πάλευε με το ότι ήταν γκέι. Η Myrza δεν είναι πια κοντά μας αλλά θα ήθελα να σκέφτομαι πως με βλέπει από εκεί πάνω νιώθοντας περήφανη, όπως ένιωθα πάντα εγώ για εκείνη», έγραφε η τραγουδίστρια. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM