Αυτή είναι η γυναίκα που ισχυρίζεται πως είναι κόρη του Σαλβαδόρ Νταλί

Αυτή είναι η γυναίκα που ισχυρίζεται πως είναι κόρη του Σαλβαδόρ Νταλί Facebook Twitter
1

Η Πιλάρ Άμπελ, 61 ετών, από τη Χιρόνα της βορειοανατολικής Ισπανίας, ισχυρίζεται ότι ο διάσημος ζωγράφος Σαλβαδόρ Νταλί είχε μυστική σχέση με τη μητέρα της, ενώ εργαζόταν ως οικιακή βοηθός σε σπίτι φίλων του.


Ένα τεστ πατρότητας που έγινε το 2007, χρησιμοποίησε υπολείμματα δέρματος και τρίχες που λήφθηκαν από μια μάσκα θανάτου του ζωγράφου, κατάληξε με ασαφές αποτέλεσμα.


Η Άμπελ, η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως «Νταλί χωρίς το μουστάκι», λέει ότι δεν έλαβε ποτέ τα αποτελέσματα μιας δεύτερης δοκιμής που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι πέντε μήνες αργότερα με τη βοήθεια του φίλου και βιογράφου του Νταλί, Robert Descharnes.

Αυτή είναι η γυναίκα που ισχυρίζεται πως είναι κόρη του Σαλβαδόρ Νταλί Facebook Twitter

Η 61χρονη επέμεινε σε συνέντευξή της ότι δεν έχει κίνητρα από χρήματα, λέγοντας: «Θέλω μόνο να μάθω ποια είμαι πραγματικά, από πού προέρχομαι και σε ποιον ανήκω».

Δικαστήριο της Μαδρίτης διέταξε σήμερα την εκταφή του λειψάνου του Σαλβαδόρ Νταλί, 28 χρόνια μετά τον θάνατο του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου, προκειμένου να γίνουν γενετικές εξετάσεις και να διαπιστωθεί αν ήταν πράγματι ο βιολογικός πατέρας της 61χρονης.

Στην απόφαση της, η δικαστής δήλωσε πως οι νέες εξετάσεις είναι απαραίτητες επειδή «δεν υπήρχαν βιολογικά κατάλοιπα ή προσωπικά αντικείμενα που το Ισπανικό Εθνικό Ινστιτούτο Τοξικολογίας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να πραγματοποιήσει την εξέταση πατρότητας».

Η αγωγή κατατέθηκε εναντίον του Υπουργείου Οικονομικών και Δημόσιας Διοίκησης, και το του ιδρύματος Γκαλά, κατά το νόμο κληρονόμων του ζωγράφου.

Αυτή είναι η γυναίκα που ισχυρίζεται πως είναι κόρη του Σαλβαδόρ Νταλί Facebook Twitter

Η μητέρα της Πιλάρ που ήταν από τη Βαρκελώνη, της είχε πει ότι διατηρούσε παράνομη σχέση με τον ζωγράφο στο Port-Lligat (Cadaqués).  Ωστόσο, το 1955 έφυγε και επέστρεψε στο Castello d'Empuries, που ήταν σε κοντινή απόσταση. Εκεί παντρεύτηκε και μήνες αργότερα, την 1η Φεβρουαρίου 1956, γεννήθηκε η Πιλάρ.

Ο διάσημος σουρεαλιστής ζωγράφος πέθανε σε ηλικία 84 ετών στις 24 Ιανουαρίου 1989 σε νοσοκομείο του Φιγκέρας, έχοντας βιώσει μια πολυτάραχη και έντονη ζωή. Βαθύπλουτος, αλλά σε κακή ψυχολογική κατάσταση, πέρασε τα τελευταία επτά χρόνια της ζωή του κλεισμένος στον πύργο του στο Πουμπόλ, περιστοιχισμένος από νοσηλεύτριες και γραμματείς.

Αυτή είναι η γυναίκα που ισχυρίζεται πως είναι κόρη του Σαλβαδόρ Νταλί Facebook Twitter
Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια