H Έλεν Μίρεν δήλωσε πως η «Καρντάσιαν εποχή» φταίει για την έλλειψη αυτοπεποίθησης των σημερινών νέων

H Έλεν Μίρεν δήλωσε πως η «Καρντάσιαν εποχή» φταίει για την έλλειψη αυτοπεποίθησης των σημερινών νέων Facebook Twitter
0

Πέρυσι το καλοκαίρι η Έλεν Μίρεν είχε ρωτηθεί ποια γνώμη έχει για την Κιμ Καρντάσιαν, δίνοντας μια μάλλον μετριοπαθή απάντηση αφού περιορίστηκε απλώς στο να χαρακτηρίσει «το φαινόμενο» άνευ ενδιαφέροντος. Βέβαια, έσπευσε να της αναγνωρίσει πως είναι ο λόγος που η Vogue παρουσιάζει πλέον περισσότερες γυναίκες με καμπύλες. «Δεν μ' αρέσουν οι Καρντάσιανς, είναι ένα φαινόμενο που απλώς δεν βρίσκω ενδιαφέρον, αλλά- κι αυτή είναι η σωστή λέξη (σ.σ. εδώ κάνει ένα λογοπαίγνιο με το "but" και το "butt" το οποίο μάλιστα συλλαβίζει κιόλας: B-U-T-T) είναι υπέροχο που μπορείς σήμερα να έχεις οπίσθια», είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της στο περιοδικό της Sunday Telegraph.

Αυτήν την εβδομάδα, η Έλεν Μίρεν, που είναι εκπρόσωπος της L'Oreal Paris, εκφώνησε μια ομιλία όπου μίλησε για την αυτοπεποίθηση. Όταν ρωτήθηκε πώς εξηγεί το ότι σήμερα οι νέοι παλεύουν περισσότερο από ποτέ με την αυτοπεποίθηση, η διάσημη ηθοποιός κατονόμασε ούτε λίγο ούτε πολύ την Κιμ Καρντάσιαν ως «πηγή του κακού». «Είμαι βέβαιη πως σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με τα social media και την άνοδο του διαδικτυακού bullying και το ότι οι άνθρωποι εκφράζουν τις ανεπάρκειές τους στο ίντερνετ. Οι εκπομπές ριάλιτι και η προώθηση της λάμψης και της ομορφιάς από άτομα σαν τις Καρντάσιαν ενδεχομένως έχουν παίξει σημαντικό ρόλο. Δημιουργούν την αίσθηση πως πρέπει να έχεις απαραιτήτως την τέλεια ζωή με τον τέλειο σύζυγο και πάει λέγοντας. Κι αν δεν τα έχεις, τότε νιώθεις άσχημα», ανάφερε η Έλεν Μίρεν.

Στη συνέχεια η ίδια έδωσε μερικές συμβουλές προς τους νέους για το πώς μπορούν να επιβιώσουν την «Καρντάσιαν εποχή». «Πολλοί άνθρωποι νιώθουν μόνοι αυτή την εποχή, αλλά το πιο σημαντικό είναι να καταλάβεις πως δεν είσαι μόνος σου. Κι άλλοι περνούν τα ίδια με σένα. Δεν υπάρχει μία συμβουλή που να κάνει για όλους. Νομίζω πως το "να προσποιηθείς" είναι μια καλή συμβουλή, αλλά εξίσου καλό είναι και το να πας στο γυμναστήριο. Η άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ελέγξεις τις σκέψεις σου. Η γιόγκα έχει να κάνει με την πρακτικές διαλογισμού», προσθέτει. 

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε επίσης και σε πιο προσωπικό επίπεδο, ενθυμούμενη πως όταν ήταν έφηβη, ένας από τους φίλους της, ένα ιδιαιτέρως χαρισματικό και έξυπνο αγόρι με κακή εικόνα και αλκοολικό πατέρα, αυτοκτόνησε. Η Μίρεν αποκάλυψε πως πολύ συχνά σκέφτεται τον φίλο της σαν παράδειγμα εκείνων «των απίστευτα δύσκολων χρόνων ανάμεσα στα 17 και τα 25». «Η έλλειψη αυτοπεποίθησης, όταν εντοπίζεται σε νέους ανθρώπους, μπορεί να γίνει φρικτά εξουθενωτική», τόνισε.

«Είναι αστείο πως σε αυτόν τον τόσο προηγμένο κόσμο που ζούμε, τόσο γεμάτο με ομορφιά και επικοινωνία και μόρφωση και όλα, το όλο ζήτημα της έλλειψης αυτοπεποίθησης μοιάζει σήμερα πιο ακραίο παρά ποτέ. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε κάποια φάση θα υποφέρουν από έλλειψη αυτοπεποίθησης και ανασφάλειες», λέει η Μίρεν, σχολιάζοντας τον αντίκτυπο που έχουν τα social media. «Αυτό που έμαθα από νωρίς είναι πως, "Όχι, ο κόσμος δεν έχει να κάνει μόνο με σένα και την ανασφάλειά σου και την έλλειψη αυταξίας". Βασικά κοίτα πέρα από τον εαυτό σου και γίνε λιγότερο εγωκεντρικός. Επειδή η έλλειψη αυτοπεποίθησης μπορεί να μετατραπεί σε εμμονή με τον εαυτό σου. Καλύτερα να είσαι εξωστρεφής και να δίνεσαι στους άλλους, παρά να σκέφτεσαι συνεχώς τον εαυτό σου", συμπληρώνει.

Όσο για το αν η ίδια έχει βιώσει ποτέ συναισθήματα όπως έλλειψη αυτοπεποίθησης, απαντά: «Λοιπόν, είμαι μια καλή ηθοποιός. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι όλο το θέμα. Το να "υποκριθείς" [σ.σ. σαν να ήσουν ηθοποιός] για να τα βγάλεις πέρα», καταλήγει.

Με πληροφορίες από Vanity Fair

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM