Ο Τομ Χανκς έχει «φρικάρει» το ίντερνετ φωτογραφίζοντας το τρομακτικότερο κτίριο στη Νέα Υόρκη

Ο Τομ Χανκς έχει «φρικάρει» το ίντερνετ φωτογραφίζοντας το τρομακτικότερο κτίριο στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
1
Ο Τομ Χανκς έχει «φρικάρει» το ίντερνετ φωτογραφίζοντας το τρομακτικότερο κτίριο στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter

Ο ηθοποιός Τομ Χανκς κάνει βόλτα στη Νέα Υόρκη και φωτογραφίζει ένα από τα μυστηριώδη κτίρια της πόλης - ίσως και όλης της Αμερικής.

Δημοσιεύει τη φωτογραφία και αμέσως γίνεται viral καθώς όντως αυτή η κατασκευή φαίνεται πως είναι φτιαγμένη για να κρύψει κάποιο μεγάλο μυστικό.

«Αυτό είναι το πιο τρομακτικό κτίριο που έχω δει. Τι στο διάβολο συμβαίνει εκεί μέσα;» έγραψε.

Η ερώτηση ήταν αρκετή για να ακολουθήσουν πολλά σχόλια.

Kαι φυσικά γρήγορα ήρθε η απάντηση καθώς μιλάμε για ένα πελώριο κτίριο μέσα στη Νέα Υόρκη. Προφανώς δεν είναι μυστικό ή ίσως και να είναι...

Ο τεράστιος γκρίζος πύργος από σκυρόδεμα και γρανίτη που φτάνει τα 165 μέτρα σε ύψος είναι στο Μανχάταν. Εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από την εταιρία επικοινωνιών AT&T για την οποία κατασκευάστηκε αρχικά.

Σε αντίθεση με τα πολλά γειτονικά κτίρια κατοικιών και γραφείων, είναι αδύνατο να δει κανείς το εσωτερικό του. Στα αρχικά σχέδια των σχεδιαστών, δεν υπάρχουν παράθυρα και το κτίριο δεν φωτίζεται. Τη νύχτα γίνεται μια γιγαντιαία σκιά που αναμειγνύεται στο σκοτάδι.

Για πολλούς Νεοϋορκέζους το κτίριο υπήρξε πηγή μυστηρίου για χρόνια. Έχει χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο περίεργους ουρανοξύστες της πόλης, αλλά λίγες πληροφορίες έχουν δημοσιευθεί ποτέ για τον σκοπό του.

Μια έρευνα από το The Intercept δείχνει ότι ο ουρανοξύστης είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό κέντρο τηλεπικοινωνιών. Φαίνεται ότι είναι μία από τις σημαντικότερες τοποθεσίες επιτήρησης της ΝSA (Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας) στις Η.Π.Α. - ένας συγκαλυμμένος κόμβος παρακολούθησης, ο οποίος χρησιμοποιείται για συλλογή πληροφοριών από τηλεφωνικές κλήσεις, φαξ και δεδομένα στο διαδίκτυο. Κωδική ονομασία του κτιρίου στα απόρρητα έγγραφα φέρεται να είναι «Titanpointe»

To ντοκιμαντέρ του Intercept είναι καθηλωτικά συνωμοσιολογικό και ενδιαφέρον...

 
Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια