Κρις Κορνέλ: Στη δημοσιότητα τα ευρήματα από τη νεκροψία και τις τοξικολογικές

Κρις Κορνέλ: Στη δημοσιότητα τα ευρήματα από τη νεκροψία και τις τοξικολογικές Facebook Twitter
1

Ο frontman του συγκροτήματος Soundgarden, Κρις Κορνέλ, βρέθηκε να έχει ίχνη από συνταγογραφούμενα φάρμακα στον οργανισμό του, αλλά δεν συνέβαλαν στο θάνατό του σύμφωνα με τις αναφορές από τις τοξικολογικές που έγιναν γνωστές.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις επιβεβαιώνουν το αρχικό συμπέρασμα της αυτοκτονίας και έδειξαν την παρουσία βαρβιτουρικών, καφεΐνης και και τέσσερις δόσεις λοραζεπάμης, επίσης γνωστή ως Ativan. Η έκθεση δείχνει επίσης ναλοξόνη, ένα αντι-οπιοειδές φάρμακο. Συνολικά βρέθηκαν στον οργανισμό του επτά διαφορετικές ουσίες.

«Αυτά τα φάρμακα δεν συνέβαλαν στην αιτία θανάτου», δήλωσε ωστόσο ο Δρ. Theodore Brown, βοηθός του ιατρικού εξεταστή του Wayne County.

Οι αναφορές επιβεβαιώνουν ότι ο 52χρονος τραγουδιστής απαγχονίστηκε μετά από τη συναυλία του στις 17 Μαΐου. Υπενθυμίζεται πως βρέθηκε από έναν φύλακα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε.

Η Βίκυ Κορνέλ είπε ότι μίλησε με τον Κρις αμέσως μετά την συναυλία στο Ντιτρόιτ και είχε δηλώσει ότι μπορεί να είχε πάρει επιπλέον Ativan.Ήλπιζε ότι οι τοξικολογικές θα μπορούσαν να δώσουν μερικές απαντήσεις για το τι συνέβη καθώς αρνείται ότι ο τραγουδιστής ήθελε να αυτοκτονήσει.

«Πολλοί από εμάς που γνωρίζαμε τον Κρις παρατηρήσαμε ότι δεν ήταν ο εαυτός του κατά τις τελευταίες του ώρες και πως κάτι δεν πήγαινε καλά», ανέφερε σε δήλωσή της χθες . «Μάθαμε από αυτήν την έκθεση ότι διάφορες ουσίες βρέθηκαν στον οργανισμό του. Μετά από τόσα χρόνια αυτοπεποίθησης, αυτή η στιγμή της φοβερής κρίσης φαίνεται να αποδυνάμωσε και να άλλαξε τελείως την κατάσταση του μυαλού του», αναφέρει η σύζυγός του τραγουδιστή.

Ο Daryl Davies, καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας στη σχολή φαρμακοβιομηχανίας USC, δήλωσε ότι τα φάρμακα ήταν ένας συνδυασμός διεγερτικών και συνάμα κατασταλτικών ουσιών και πως αυτό το κοκτέιλ προκαλεί υπνηλία και αποπροσανατολισμό.

Ο Κορνέλ είχε μιλήσει ανοιχτά σε συνεντεύξεις του για τη μάχη του με τα ναρκωτικά ως έφηβος και αργότερα με το αλκοόλ. Ωστόσο, δήλωσε το 2007 ότι ήταν νηφάλιος μετά από θεραπεία σε κλινική, αλλά είχε επίσης μιλήσει για περιόδους κατάθλιψης και αγοραφοβίας.

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από αύριο στο Πράδο της Μαδρίτης ο χαμένος πίνακας του Καραβάτζιο που παραλίγο να πουληθεί για 1.500 ευρώ

Πολιτισμός / Από αύριο στο Πράδο της Μαδρίτης ο χαμένος πίνακας του Καραβάτζιο που παραλίγο να πουληθεί για 1.500 ευρώ

Ο εν λόγω πίνακας. ζωγραφισμένος γύρω στα 1607-1610, προσφέρει μια συμπληρωματική εικόνα του ύστερου έργου του Καραβάτζιο και συμπυκνώνει τα καλύτερα στοιχεία από το στιλ του στα τελευταία του χρόνια
NEWSROOM
Ο Άντριου Σκοτ δεν θέλει να τον αποκαλούν «ανοιχτά γκέι»

Πολιτισμός / Ο Άντριου Σκοτ δεν θέλει να τον αποκαλούν «ανοιχτά γκέι»

Η φράση «ανοιχτά γκέι» χρησιμοποιείται πολύ πιο συχνά την τελευταία δεκαετία, συνήθως σε αναφορές των μέσων ενημέρωσης για να χαρακτηρίσει ένα άτομο που έχει δηλώσει δημόσια ότι ανήκει στην ομπρέλα της LGBTQ+ κοινότητας
NEWSROOM