ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Jamie Foxx χλεύασε την νοηματική γλώσσα στο σόου του Jimmy Fallon και εξόργισε το ίντερνετ

Ο Jamie Foxx χλεύασε την νοηματική γλώσσα στο σόου του Jimmy Fallon και εξόργισε το ίντερνετ Facebook Twitter
1

Οργισμένες αντιδράσεις στα social media έχει προκαλέσει ο Jamie Foxx που χλεύασε την νοηματική γλώσσα κατά τη διάρκεια πρόσφατης εμφάνισής του στο The Tonight Show με παρουσιαστή στον Jimmy Fallon. 

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Πέμπτης για να προωθήσει την πρεμιέρα του νέου τηλεπαιχνιδιού «Beat Shazam». Σε κάποιο σημείο, ενώ ο Fallon έδινε πάσα για διαφημίσεις, ο Foxx άρχισε να κάνει νοήματα με τα χέρια του, σαν να μιλά στην νοηματική. Βέβαια τα νοήματα δεν έβγαζαν κανένα νόημα αφού ο ίδιος είχε πρόθεση απλώς να κάνει πλάκα και είναι πασιφανές πως δεν μιλά την νοηματική.

Η κίνησή του, ωστόσο, εξόργισε την κοινότητα των κωφών, που χαρακτήρισαν εντελώς προσβλητική την συμπεριφορά του ηθοποιού και την ιδέα του να χλευάσει την νοηματική. Ανάμεσα σε όσους του επιτέθηκαν για την πράξη του ήταν και η Marlee Matlin, η πρώτη κωφή ηθοποιός που έχει βραβευτεί ποτέ με το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, το οποίο κέρδισε το 1986 για την ταινία «Παιδιά Ενός Κατώτερου Θεού» (Children of a Lesser God) σε ηλικία 21 ετών. Η νίκη της την κατέστησε την νεώτερη ηθοποιό στην ιστορία του θεσμού που έλαβε αυτή τη διάκριση. «Κύριε Jamie Foxx. Θα χαιρόμουν πολύ να σας κάνω μαθήματα στην νοηματική ώστε να γίνετε πιο αστείος», έγραψε σε μήνυμά της στο Twitter. 

Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε και η αντίδραση του Nyle DiMarco, που είναι επίσης κωφός και έγινε γνωστός από τις νίκες τους στα σόου «America's Next Top Model» και «Dancing with the Stars». Σε μια σειρά από αναρτήσεις στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Nyle DiMarco χαρακτήρισε «ασέβεια» το υποτιθέμενο αστείο του Jamie Foxx, λέγοντας πώς τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι βήματα πίσω όσον αφορά στην πρόοδο. «Που είναι η ευαισθησία; Δεν είναι κωμωδία όταν κοροϊδεύεις τους άλλους», πρόσθεσε. Στη συνέχεια, δημοσίευσε και μια ανοιχτή επιστολή όπου επισήμανε πως τέτοια περιστατικά δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά. «Η νοηματική γλώσσα είναι ανθρώπινο δικαίωμα για τους κωφούς και από τα 70 εκατομμύρια παγκοσμίως μόνο το 2% έχουν πρόσβαση στο να εκπαιδευτούν σε αυτή», σχολίασε ο DiMarco, που είναι επίσης ακτιβιστής για τα δικαιώματα των κωφών και έχει ιδρύσει σχετικά το Nyle DiMarco Foundation. Ο ίδιος δεν παρέλειψε επίσης να σχολιάσει αρνητικά και τον παρουσιαστή που το επέτρεψε. 


Μέχρι στιγμής ούτε ο Jamie Foxx ούτε ο Jimmy Fallon έχουν προβεί σε κάποιο σχόλιο. 

Με πληροφορίες από Foxnews και eonline

Πολιτισμός
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια