Απεργία την Πρωτομαγιά

Οι Dolce & Gabbana παραδέχθηκαν πως αντέγραψαν την Vivienne Westwood

Οι Dolce & Gabbana παραδέχθηκαν πως αντέγραψαν την Vivienne Westwood Facebook Twitter
To τσόκερ της Vivienne Westwood στα αριστερά και αυτό των D&G φορεμένο από τη Ζιζέλ στα δεξιά
0

Το να αντιγράφει ο ένας σχεδιαστής τον άλλον έχει γίνει κάτι σαν άγραφη παράδοση και αποτελεί μια «πρακτική», που έχει επαναληφθεί χιλιάδες φορές στην ιστορία της μόδας. Πολλές συλλογές αντλούν έμπνευση από άλλες, με τις ομοιότητες όχι μόνο να βγάζουν μάτι αλλά συχνά να σημειώνονται και σε σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ των παρουσιάσεων και των επιδείξεων μόδας. Κάποιες φορές αυτό λειτουργεί θετικά στην διάδοση κάποιων trends, αλλά τις περισσότερες απλώς αποδεικνύει έμπρακτα πως οι σχεδιαστές ή βαριούνται ή έχουν ξεμείνει από ιδέες- ή και τα δύο.

Ο σχεδιαστής Stefano Gabbana, των Dolce & Gabbana, παραδέχθηκε ούτε λίγο ούτε πολύ στο Instagram πως αντέγραψαν το εμβληματικό κολιέ «sex», που είχε παρουσιάσει το 1989 η Vivienne Westwood, στην επίδειξη μόδας που έκαναν για τη συλλογή τους το 2003. «Εντάξει, είναι αλήθεια!!! Ήμασταν χαζοί και αδαείς όταν το κάναμε!!! Λέμε ΣΥΓΓΝΩΜΗ στην ιδιοφυή #viviennewestwood καθώς δίνουμε μεγάλη σημασία στη δουλειά της», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του. 

Πριν από αυτό, ο ίδιος, δημοσιεύοντας μια φωτογραφία από τα παπούτσια που λάνσαρε πρόσφατα ο οίκος Chanel στην επίδειξη μόδας με θέμα την Αρχαία Ελλάδα, είχε σχολιάσει εμμέσως πλην σαφώς πως ήταν αντιγραφή ενός δικού τους σχεδίου από μια συλλογή τους το 2014.

Interessante....❤❤❤ its just a repost ❤ #Repost @whodiditfirst ・・・ #WHODIDITFIRST @dolcegabbana or @chanelofficial ❔❔❔

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη stefanogabbana (@stefanogabbana) στις

Λίγο αργότερα όμως, και αφού σχολιάστηκε στο Twitter πως και οι ίδιοι αντιγράφουν το στιλ άλλων σχεδιαστών, δεν μπορούσε παρά να μην παραδεχθεί την αλήθεια. «Είναι αλήθεια! Το μοναδικό λάθος στη δουλειά μας! Ήμασταν άσχετοι και ζητούμε συγγνώμη στην Vivienne Westwood...ΣΥΓΓΝΩΜΗ», έγραψε σε σχόλιο κάτω από την σχετική ανάρτηση του λογαριασμού @Diet_Prada, την οποία αναδημοσίευσε στο προσωπικό του προφίλ. 

#WHODIDITFIRST @viviennewestwoodofficial or @dolcegabbana ❔❔❔❔

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WHO DID IT FIRST? (@whodiditfirst) στις

Πολιτισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM