Η Άμπερ Χερντ μιλά ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της και ζητά από τους γκέι άντρες του Χόλιγουντ που κρύβονται να κάνουν το ίδιο

Η Άμπερ Χερντ μιλά ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά της και ζητά από τους γκέι άντρες του Χόλιγουντ που κρύβονται να κάνουν το ίδιο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Terry Richardson
3

H Άμπερ Χερντ ήταν πάντα ειλικρινής σχετικά με τη σεξουαλικότητά της, αλλά η εποχή που αποφάσισε να το κάνει δημοσίως όταν ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι, δεν ήταν εύκολη.

Η 30χρονη ηθοποιός μίλησε για το θέμα αυτό στη Σύνοδο Κορυφής «Pride & Prejudice» του Economist στη Νέα Υόρκη, υπενθυμίζοντας τη θύελλα που ξέσπασε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης το 2010 αφότου αποκάλυψε ότι είναι bisexual.

Aν και ισχυρίστηκε πως το «coming out» δεν ακούγεται σωστό για την περίπτωσή της καθώς ποτέ δεν αισθάνθηκε να κρύβεται, παραδέχτηκε πως η αντιμετώπιση ήταν περίεργη και δυσάρεστη.

«Ακόμα κι αν όλοι γύρω μου με συμβούλεψαν να μη το κάνω, αισθάνθηκα πως θα ήταν απλά λάθος» είπε στο κοινό που παρακολουθούσε την ομιλία της. «Θα προτιμούσα να μην πετύχω γι αυτό που είμαι παρά να πάω μπροστά για κάτι που δεν είμαι. Ήμουν σε μια σχέση και απλά ποτέ δεν το έκρυψα...», είπε η ηθοποιός.

Η Χερντ, η οποία μέχρι πρόσφατα απασχόλησε έντονα τα μίντια για το διαζύγιό της με τον Τζόνι Ντεπ, δήλωσε ότι το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ξαφνικά απέκτησε «ταμπέλα» και άρχισαν να την αναφέρουν ως λεσβία. Πρόσθεσε πως κάποιοι στο Χόλιγουντ της τόνισαν πως η ειλικρίνειά της θα έβλαπτε την καριέρα της, αλλά εκείνη δεν τους υπολόγισε και αισθάνεται δικαιωμένη.

Η τοποθέτηση που προκάλεσε μεγαλύτερη αίσθηση στο συνέδριο ήταν ότι επιθυμεί περισσότεροι άνδρες ηθοποιοί να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και αυτό όσων γυναικών στο Χόλιγουντ έχουν μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά τους.


«Αν οι γυναίκες μπορούν να το κάνουν και μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αυτή η συζήτηση γίνεται σε μεγάλη κλίμακα, τότε οι άνδρες θα πρέπει να είναι σε θέση να το κάνουν με την ίδια ή και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα», είπε. «Με όλη τη δύναμη και την εξουσία και την εκπροσώπηση που έχουν, αν οι λευκοί άντρες δεν μπορούν να το αλλάξουν αυτό, τότε δεν ξέρω ειλικρινά κάποιον που να μπορεί να το κάνει», πρόσθεσε.

Η Χερντ συνέχισε λέγοντας πως εάν κάθε γκέι άντρας που γνωρίζει προσωπικά στο Χόλιγουντ βγει αύριο και το παραδεχτεί, τότε θα υπάρξει μεγάλη δημοσιότητα για λίγο και σε σύντομο διάστημα θα πάψει πια να είναι θέμα κάτι τέτοιο.

«Ενώ η προσωπική μου ζωή είναι πολύτιμη για μένα, το να είμαι στο Χόλιγουντ είναι μια ιδιαίτερη ευθύνη. Το βάρος είναι για μένα διαφορετικό από το να έκανα μια δουλειά με λιγότερη δημοσιότητα. Κατάλαβα πως είμαι σε αυτή τη μοναδική θέση και όπως συμβαίνει με κάθε μοναδικό δώρο, έρχεται και μια μοναδική ευθύνη», κατέληξε η ηθοποιός.

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Κανένας άνθρωπος, όσο γνωστός κι αν είναι, δεν μας οφείλει να δηλώσει δημόσια τις προτιμήσεις του, είτε πρόκειται για το αγαπημένο του φαγητό είτε για τον άνθρωπο με τον οποίο θέλει να περάσει μαζί το υπόλοιπο της ζωής του. Δεν θεωρώ ότι είναι υγιές να πιέζουμε άλλους να κάνουν τέτοιες δηλώσεις, καθώς ενισχύουμε την ιδέα ότι από τη στιγμή που κάποιος αποκτά δημόσιο αξίωμα ΠΡΕΠΕΙ να θεωρεί ότι η προσωπική του ζωή δεν του ανήκει πια. Από τη στιγμή που δεν ενοχλεί κανέναν και ψέματα να λέει, ο καθένας μπορεί να κρατά ένα κομμάτι της ζωής του μόνο για αυτόν και τους οικείους του.
Δίκιο έχει. Αλλα δεν είναι ευκολο. Όπως ειχε πει κι ο Μιλκ, αν κάναμε όλοι ταυτόχρονα coming out, κι έβλεπαν όλοι πόσοι και ποιοί είμαστε, το θέμα θα λυνότανΌμως ειδικά στη σόουμπιζ είναι δύσκολο. Ειδικά για τους άντρες. Όποιος είναι μεγάλο αστέρι πουλάει, και τον φαντασιώνονται οι γυναίκες. Όταν ξέρουν ότι είναι γκέι, καπου κρυώνει το πράγμα. Και ισως λίγο δικαιολογημένα....οπότε....παίρνουν συζύγους, κάνουν δίδυμα, υιοθετούν και ζουν την "στρέιτ" οικογένεια...