Ο Πολάνσκι θέλει να δώσει τέλος στην υπόθεση βιασμού ανήλικης για να επιστρέψει στις ΗΠΑ

Ο Πολάνσκι θέλει να δώσει τέλος στην υπόθεση βιασμού ανήλικης για να επιστρέψει στις ΗΠΑ Facebook Twitter
1

O Ρόμαν Πολάνσκι θέλει να επιστρέψει στις ΗΠΑ και κάνει μία τελευταία προσπάθεια ώστε να δοθεί οριστικό τέλος στην περιβόητη υπόθεση βιασμού που τον ακολουθεί από το 1977.

Ο πολυβραβευμένος Γαλλο-πολωνός σκηνοθέτης του «Τες, γλυκιά μου ξαδέλφη», της «Chinatown», του «Πιανίστα» και του «Μωρού της Ρόζμαρι», που θεωρείται «φυγάς» από τις ΗΠΑ και εξακολουθεί να κινδυνεύει με απέλαση, υποστηρίζει ότι ήρθε σε συμφωνία ώστε να μη χρειαστεί να εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνήγορός του, Χάρλαντ Μπράουν ζήτησε από το ανώτατο δικαστήριο του Λος Άντζελες να αποσφραγίσει μυστική κατάθεση που φέρεται να αποδεικνύει τον επί χρόνια ισχυρισμό του Πολάνσκι ότι ο δικαστής που εκδίκασε την υπόθεση του το 1977 είχε αρχικά συμφωνήσει πως αν ο σκηνοθέτης παραδεχόταν την ενοχή του, θα περνούσε 48 μέρες στη φυλακή και στη συνέχεια θα τον άφηναν ελεύθερο.

Σύμφωνα με τον Πολάνσκι, ο δικαστής Λόρενς Ρίτενμπαντ υπαναχώρησε από αυτή τη συμφωνία. Ο σκηνοθέτης έμεινε 42 μέρες στη φυλακή του Τσίνο στην Καλιφόρνια, αλλά στη συνέχεια ο δικαστής άλλαξε γνώμη και διέταξε τη φυλάκιση του Ρόμαν Πολάνσκι για 50 χρόνια.

Ο συνήγορος του Πολάνσκι ζητά τώρα από το Ανώτατο Δικαστήριο να γίνει γνωστό το περιεχόμενο κατάθεσης πρώην εισαγγελέα που θα επιβεβαιώσει τη συμφωνία και τους ισχυρισμούς των εναγόντων.

Ο 83χρονος Πολάνσκι κατηγορήθηκε ότι νάρκωσε και βίασε 13χρονο κορίτσι στο σπίτι του Τζακ Νίκολσον στις 10 Μαρτίου του 1977. Ο ίδιος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται να την παρέσυρε εκεί με το πρόσχημα της φωτογράφησης για τη γαλλική Vogue. Ο κινηματογραφιστής είχε παραδεχτεί την ενοχή του για «παράνομες σεξουαλικές σχέσεις με ανήλικη», αλλά είχε αρνηθεί τη διάπραξη βιασμού.

Σήμερα, ο Πολάνσκι, πολιτογραφημένος Γάλλος από το 1976, ζει στη Γαλλία. Ουδέποτε επέστρεψε στις ΗΠΑ, ούτε και για να παραλάβει το Όσκαρ σκηνοθεσίας το 2003 για τον «Πιανίστα». Από το 1989 είναι παντρεμένος, σε τρίτο γάμο, με τη Γαλλίδα ηθοποιό Εμανουέλ Σενιέ με την οποία έχει δύο παιδιά.

Με πληροφορίες από Guardian και ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM