Η Μέριλ Στριπ επιτίθεται ξανά στον Τραμπ και απαντά για το σχόλιο «υπερεκτιμημένη ηθοποιός»

Η Μέριλ Στριπ επιτίθεται ξανά στον Τραμπ και απαντά για το σχόλιο «υπερεκτιμημένη ηθοποιός» Facebook Twitter
0

Η κόντρα της Μέριλ Στριπ με τον Τραμπ φαίνεται πως θα έχει πολλά ακόμη επεισόδια, με την πολυβραβευμένη ηθοποιό να επιτίθεται εκ νέου στον Αμερικανό πρόεδρο, σε μία ακόμη δημόσια εμφάνισή της.

«Αν επιζήσουμε από αυτή την αβέβαιη εποχή, εάν το καταστροφικό του ένστικτο για αντίποινα δεν μας οδηγήσει σε έναν "πυρηνικό χειμώνα", θα έχουμε πολλά πράγματα για να ευχαριστούμε τον Πρόεδρο» δήλωσε η Στριπ κατά τη διάρκεια ενός γκαλά για την εκστρατεία υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Νέα Υόρκη.

«Θα μας έχει αφυπνίσει γύρω από το πόσο εύθραυστη είναι η ελευθερία. To μαστίγιο του "αφεντικού", μέσω ενός λογαριασμού στο twitter, μπορεί να μαστιγώνει και να εκφοβίζει, να τιμωρεί και να ταπεινώνει, να απονομιμοποιεί τον Τύπο και να πλάθει εχθρούς με σπασμωδική συχνότητα και προβλεψιμότητα».

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η βραβευμένη ηθοποιός αναφέρεται δημόσια κατά του νέου Τραμπ μετά την περίφημη ομιλία της στις Χρυσές Σφαίρες, όπου όμως δεν τον είχε κατονομάσει.

Τα σχόλια της τον περασμένο μήνα προκάλεσαν τη μήνη του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος απάντησε μέσω μίας σειράς οργισμένων tweets, χαρακτηρίζοντας την Στριπ «ως μία από τις πιο υπερεκτιμημένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ».

H 67χρονη ηθοποιός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα εν λόγω tweets του Αμερικανού προέδρου.

««Ναι, είμαι η πιο υπερτιμημένη, υπερ-βραβευμένη, κι αυτή τη στιγμή η πιο υπερ-επιπληττόμενη ηθοποιός της γενιάς μου. Αλλά αυτός είναι ο λόγος που με καλέσατε εδώ! Σωστά;», είπε η Στριπ, προκαλώντας το γέλιο των παρευρισκομένων, σύμφωνα με το Associated Press.

Η Στριπ πρόσθεσε ότι από την ημέρα που έδωσε την ομιλία στις Χρυσές Σφαίρες έχει γίνει στόχο επιθέσεων, ακόμη και από «φαιοχίτωνες», μία σαφής αναφορά στη ναζιστική παραστρατιωτική οργάνωση.

«Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι οι φονταμενταλιστές, όλων των αποχρώσεων, παντού, αναδύονται και "φουντώνουν". Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι αυτές οι βαθιές αλλαγές έχουν μεγαλύτερο κόστος απ' ότι πιστεύαμε αρχικά. Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός πως δεν νιώθουν όλοι άνετα με αυτή την κατάσταση», τόνισε ακόμη η ηθοποιός.

Με πληροφορίες από Washington Post και Hollywood Reporter

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φεστιβάλ Καννών: Η Κέιτ Μπλάνσετ εμφανίστηκε με φόρεμα που είχε τα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Καννών: Η Κέιτ Μπλάνσετ εμφανίστηκε με φόρεμα που είχε τα χρώματα της σημαίας της Παλαιστίνης

Το σύνολό της ήταν μαύρο στο μπροστινό μέρος και λευκό πίσω, ενώ η ουρά του κατέληγε σε μια πράσινη απόχρωση, που σε συνδυασμό με το κόκκινο χαλί, παρέπεμπε στη σημαία
NEWSROOM
Η πλουσιότερη Αυστραλή και τα υπόλοιπα αμφιλεγόμενα πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Πολιτισμός / Η πλουσιότερη γυναίκα της Αυστραλίας και τα άλλα «κακόγουστα» πορτρέτα του Βίνσεντ Ναματζίρα

Οι αμφιλεγόμενες προσωπογραφίες των ανθρώπων που διαμόρφωσαν την Αυστραλία και τον κόσμο - «Η δουλειά μου θέλει να κάνει το κοινό να σκεφτεί την επιρροή και τα προνόμια κάποιων ανθρώπων»
NEWSROOM