Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ακυρώθηκε η προβολή του επεισοδίου που ο Τζόζεφ Φάινς υποδύεται τον Μάικλ Τζάκσον

Μετά τις έντονες αντιδράσεις, ακυρώθηκε η προβολή του επεισοδίου που ο Τζόζεφ Φάινς υποδύεται τον Μάικλ Τζάκσον Facebook Twitter
0

Δεν θα προβληθεί τελικά το επεισόδιο της σειράς Urban Myths, στο οποίο ο Τζόζεφ Φάινς υποδύεται τον Μάικλ Τζάκσον, καθώς οι έντονες αντιδράσεις των θαυμαστών του, που έφτασαν στο σημείο μέχρι να μαζέψουν διαδικτυακά υπογραφές για να ακυρωθεί η προβολή, σε συνδυασμό με εκείνες της κόρης του, Πάρις, και άλλων συγγενών του, ανάγκασαν την εταιρεία παραγωγής να το αποσύρει. 

Η επιλογή του Τζόζεφ Φάινς για τον ρόλο του Μάικλ Τζάκσον είχε ανακοινωθεί από πέρυσι, οπότε και είχε προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις για το ότι διάλεξαν έναν λευκό για να υποδυθεί έναν μαύρο. Πριν λίγες ημέρες, που κυκλοφόρησε το πρώτο trailer με πλάνα από το συγκεκριμένο επεισόδιο, οι αντιδράσεις φούντωσαν ξανά, ωθώντας την κόρη του Μάικλ, Πάρις, να πάρει θέση στο επίμαχο ζήτημα. 

Δείτε το επίμαχο trailer:

«Έχω προσβληθεί τόσο πολύ με όλο αυτό, είμαι σίγουρη πως έτσι νιώθουν πολλοί ακόμη άνθρωποι, και πραγματικά με κάνει να θέλω να κάνω εμετό» σχολίασε η Πάρις σε μήνυμά της στο Twitter, απαντώντας σε χρήστες που της ζήτησαν να σχολιάσει επί του θέματος. «Με θυμώνει το να διαπιστώνω πόσο έκδηλα εσκεμμένο ήταν για εκείνους να είναι τόσο προσβλητικοί, όχι μόνο απέναντι στον πατέρα μου, αλλά και την νονά μου επίσης» πρόσθεση, αναφερόμενη στην Ελίζαμπεθ Τέιλορ, της οποίας το ρόλο στο επεισόδιο ενσαρκώνει η ηθοποιός Στόκαρντ Τσάννινγκ. «Πού είναι σεβασμός; Έχυσαν αίμα και δάκρυα τόσα χρόνια για να φτιάξουν αυτή την αξιοσημείωτη κληρονομιά. Ντροπιαστική απεικόνιση» σημειώνει η ίδια. 

Λίγο αργότερα, δημοσίευσε επίσης στον λογαριασμό της κι ένα βίντεο, όπου ο πατέρας της εξακολουθούσε να αυτοπροσδιορίζεται ως μαύρος, παρά την ασθένεια που είχε επηρεάσει το χρώμα του δέρματός του:


Στο ίδιο μήκος κύματος, κινήθηκε και η αντίδραση του ξάδερφου της Πάρις, Τάζ, γιου του αδερφού του Μάικλ Τζάκσον, Τίτο, που έγραψε στο Twitter: «Δυστυχώς αυτά έχει να αντιμετωπίσει η οικογένειά μου. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν αυτήν την κατάφωρη ασέβεια». 

Εκτός από τις αντιδράσεις της Πάρις Τζάκσον, ένας θαυμαστής μπήκε στη διαδικασία να συγκεντρώσει και υπογραφές διαδικτυακά προκειμένου να μπλοκάρει την προβολή του επεισοδίου, που ήταν προγραμματισμένη για τις 19 Ιανουαρίου, μαζεύοντας περισσότερες από 21.000.

Μετά από την θύελλα αντιδράσεων, το τηλεοπτικό δίκτυο Sky εξέδεσε το ακόλουθο ανακοινωθέν γνωστοποιώντας την ακύρωση της προβολής, που έχει την σύμφωνη γνώμη του Τζόζεφ Φάινς: «Πήραμε την απόφαση να μην προβάλλουμε το διάρκειας μισής ώρας επεισόδιο "Elizabeth, Michael & Marlon" της σειράς "Urban Myths", δεδομένων των ανησυχιών που εξέφρασαν οι στενοί συγγενείς του Μάικλ. Στόχος μας ήταν να δώσουμε μια χιουμοριστική οπτική σε φερόμενα ως αληθινά γεγονότα και ποτέ δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλλουμε κανέναν». 

* Με πληροφορίες από Vanity Fair και People

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20ή Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός / Η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη από τις 16 έως τις 19 Μαΐου

Το 10ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών και το νέο, πρωτοποριακό Poetry Black Box, το 8ο Φεστιβάλ Μετάφρασης, το 3ο Βραβείο Νέων Σχεδιαστών Βιβλίου, αφιερώματα και πολλές ακόμα συναρπαστικές συναντήσεις στην 20ή ΔΕΒΘ.
NEWSROOM
Το περιοδικό Monocle επέλεξε τους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο.

Πολιτισμός / Το Monocle επέλεξε τους Αθηναίους Point Supreme ως το καλύτερο αρχιτεκτονικό γραφείο για έργα κατοικίας στον κόσμο

Στην ίδια λίστα που περιλαμβάνει 50 βραβεία για ανθρώπους και έργα που επιδιώκουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και που βοηθούν στη δημιουργία κοινοτήτων συναντάμε και ένα αθηναϊκό βιβλιοπωλείο.
NEWSROOM