H gender fluid καλλιτέχνις που γράφει ιστορία στα Όσκαρ διεκδικώντας υποψηφιότητα για αντρική και γυναικεία ερμηνεία

H gender fluid καλλιτέχνις που γράφει ιστορία στα Όσκαρ διεκδικώντας υποψηφιότητα για αντρική και γυναικεία ερμηνεία Facebook Twitter
0

Η ηθοποιός, τραγουδίστρια και περφόρμερ Kelly Mantle που αυτοπροσδιορίζεται ως gender fluid και έγινε ευρέως γνωστή από τη συμμετοχή της στην 6η σεζόν του τηλεοπτικού ριάλιτι «RuPaul's Drag Race», γράφει ιστορία στα Όσκαρ αφού γίνεται η πρώτη περίπτωση που διεκδικεί ταυτόχρονα υποψηφιότητα στις κατηγορίες αντρικής και γυναικείας ερμηνείας.

Η Mantle πρωταγωνιστεί στην ανεξάρτητη ταινία «Confessions of a Womanizer» του Miguel Ali, όπου και υποδύεται το ρόλο μιας transgender πόρνης.

Όπως μετέδωσε το Ηοllywood Reporter, όταν έφτασε η ώρα να συμπληρωθούν οι αιτήσεις για την υποβολή της ταινίας στα Όσκαρ, οι παραγωγοί συμπεριέλαβαν την Mantle και τη ερμηνεία της και στις δύο κατηγορίες.

Εκπρόσωπος της Ακαδημίας επιβεβαίωσε στο HR την εγκυρότητα της αίτησης, τονίζοντας ότι μπορεί πράγματι να είναι υποψήφια και στις δύο κατηγορίες.

Μαθαίνοντας τα νέα, η Mantle έγραψε στο twitter ότι αισθάνεται μεγάλη τιμή και παρότι η ταινία δεν έχει πολλές ελπίδες να βρίσκεται στις τελικές υποψηφιότητες των Όσκαρ, πρόκειται αναμφίβολα για μία ιστορική στιγμή.

Οι τελικές υποψηφιότητες των 89ων Βραβείων Oscar θα ανακοινωθούν στις 24 Ιανουαρίου.

Το trailer της ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί η Mantle:

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM