Απεργία την Πρωτομαγιά

Evan Rachel Wood: Με βίασαν δύο φορές και δεν μπορώ να παραμένω σιωπηλή

Evan Rachel Wood: Με βίασαν δύο φορές και δεν μπορώ να παραμένω σιωπηλή Facebook Twitter
Getty Images
3

Με τα φώτα να είναι στραμμένα πάνω της εξαιτίας της συμμετοχής της στο δημοφιλές σίριαλ Westworld του HBO, η Evan Rachel Wood αποφάσισε να μοιραστεί πολύ δραματικές και τραυματικές εμπειρίες της για σεξουαλική κακοποίηση.

Σε μια συνέντευξη με το περιοδικό Rolling Stone μίλησε μεταξύ άλλων για όσα πέρασε πριν από μερικά χρόνια και δήλωσε πως έχει υπάρξει δύο φορές θύμα βιασμού και ψυχολογικής κακοποίησης.

Η δήλωσή της προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και η ηθοποιός αποφάσισε τη συνέχεια να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το λόγο που αποφάσισε να κάνει δημοσίως την εξομολόγηση.

Δήλωσε πως στην αρχή ήταν κάπως διστακτική εξηγώντας ότι δεν ήθελε να κατηγορηθεί προσπάθεια να στρέψει πάνω της την προσοχή μέσω της τραυματικής εμπειρίας.

«Δεν πιστεύω ότι ζούμε σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι μπορούν πλέον να σιωπούν», έγραψε. «Εγώ σίγουρα δεν μπορώ. Δεν γίνεται να το κάνω όπως είναι τα δεδομένα της κατάστασης του κόσμου μας με τη μισαλλοδοξία και το σεξισμό» προσθέτει.

«Ναι. Έχω βιαστεί. Δύο φορές. Τη μία από κάποιον ο οποίος εκείνη την περίοδο ήταν σύντροφός μου και την άλλη από κάποιον ιδιοκτήτη μπαρ», πρόσθεσε η Wood. Η ηθοποιός ανέφερε επίσης πως στα 22 της έκανε σκέψεις για αυτοκτονία, κάτι που μάλλον προέκυψε από το πόσο πολύ την είχαν επηρεάσει τα δύο περιστατικά βιασμού.

«Είμαι ακόμα όρθια. Είμαι ζωντανή. Είμαι χαρούμενη. Είμαι ισχυρή. Αλλά δεν είμαι ακόμα εντάξει», συνέχισε πριν εξηγήσει πως δεν πρέπει να υπάρχει πίεση για να το αφήσει πίσω της. Στη συνέχεια η ηθοποιός ανακοίνωσε πως μετά από αυτή την εξομολόγηση θα απέχει για κάποιο διάστημα από τα social media και έκτοτε ο λογαριασμός της έχει σιγάσει.

Πολιτισμός
3

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
H κα E.R.W ειναι 39 ετων.Ειναι,πλεον,πλουσια και διασημη,στις ΗΠΑ τουλαχιστον.Και προβαινει στην εν λογω αποκαλυψη τωρα,με αρκετα μεγαλη καθυστερηση δηλαδη,διοτι τωρα αισθανθηκε οτι ηθελε να το κανει.Δικαιωμα της.Τι γινεται ομως με ολες εκεινες τις απλες γυναικες,οι οποιες δεν ειναι ουτε πλουσιες ,ουτε διασημες.Αρα δεν ειναι σε θεση να αντιμετωπισουν τις κοινωνικες και οικονομικες επιπτωσεις μιας τετοιας αποκαλυψης οι οποιες ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα προκυψουν.Και οι οποιες ειναι συχνα καταστρεπτικες για τις εν λογω γυναικες.Μαλλον τιποτα,φοβουμαι.Σιωπουν ,κατ'αναγκην.Και αναγκαζονται να ζουν με τα σχετικα ψυχικα τραυματα σε ολη τους την ζωη.