H Αμάλ Κλούνεϊ προειδοποιεί τον Τραμπ: Οι ιδέες του παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα

H Αμάλ Κλούνεϊ προειδοποιεί τον Τραμπ: Οι ιδέες του παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα Facebook Twitter
2

Μια αυστηρή προειδοποίηση προς τον Ντόναλντ Τραμπ απηύθυνε η Αμάλ Κλούνεϊ σχετικά με τις πολιτικές που εκείνος έχει προαναγγείλει και το τι πραγματικά σημαίνουν. 

Η διεθνής δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που έχει εκπροσωπήσει μεταξύ άλλων επιζήσαντες του Ισλαμικού Κράτους και τον Τζούλιαν Ασάνζ, εκφώνησε μια ομιλία στο πλαίσιο ενός συνεδρίου στο Τέξας για τις γυναίκες, όπου και εξαπέλυσε πυρά εναντίον του Τραμπ λέγοντας πως οι πολιτικές του θα βλάψουν τους Μουσουλμάνους Αμερικανούς τόσο στις ΗΠΑ όσο και ολόκληρο τον κόσμο.

«[Τα σχόλιά του πως] πρέπει να γίνεται θρησκευτικός έλεγχος όταν μπαίνει κάποιος στις ΗΠΑ ή το ότι πρέπει να υπάρχουν κρατικά χορηγούμενα βασανιστήρια ή πως οι οικογένειες των υπόπτων για τρομοκρατία πρέπει να θανατώνονται στο σύνολό τους- όλα αυτά τα πράγματα συνιστούν παραβίαση του διεθνές δικαίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και των αξιών που το διέπει» είπε χαρακτηριστικά. 

Επιπλέον σημείωσε πως η διεθνής κοινότητα ανησυχεί για την κατεύθυνση στην οποία οδεύουν οι ΗΠΑ και πως η χώρα θα μπορούσε να καταλήξει στο να χάσει τελικά το «ηθικό κύρος» της στον κόσμο. 

Αν και η  Αμάλ Κλούνεϊ, όπως και ο σύζυγός της Τζορτζ, είχαν πει δημοσίως πως είναι υποστηρικτές της Χίλαρι Κλίντον, η ίδια ανέφερε και μερικά θετικά για τον Τραμπ, λέγοντας νιώθει αισιόδοξη σχετικά με τα σχέδιά του να καταπολεμήσει το ISIS. «Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος έχει πει πως η καταπολέμηση του ΙΚ είναι ουσιαστικά προτεραιότητα, οπότε ίσως σημειωθεί πρόοδος σε αυτό. Προφανώς όλοι πρέπει να σεβαστούν το αποτέλεσμα αυτής της δημοκρατικής διαδικασίας και να ελπίσουμε για το καλύτερο» σχολίασε. 

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια