Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ

Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ Facebook Twitter
8
Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ Facebook Twitter
(ANNIE LEIBOVITZ / VOGUE)

Παραμονές της αναχώρησής της από τον Λευκό Οίκο, η «Πρώτη Κυρία», Μισέλ Ομπάμα φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των μίντια, να τολμήσει και να αναδείξει το ρόλο της στο πλευρό του προέδρου των ΗΠΑ έχοντας κερδίσει σαρωτική δημοφιλία και αγάπη από το λαό της Αμερικής.

Η Μισέλ Ομπάμα σφραγίζει μια οκταετία ως σύζυγος του Πλανητάρχη με μια εντυπωσιακή φωτογράφιση στο Λευκό Οίκο και χαρίζει στην Vogue πόζες που θα ζήλευε κάθε διεθνές έντυπο, ειδικά τώρα που το όνομά της είναι ακόμη ψηλά στην κορυφή της λίστας των συζητήσεων παγκοσμίως. Η φωτογράφος που η Μισέλ Ομπάμα εμπιστεύτηκε για να την απαθανατίσει σε πόζες όπως αυτή που ξαπλώνει στα σκαλιά του Λευκού Οίκου, δεν είναι άλλη από την διάσημη αμερικανίδα Ανι Λίμποβιτς που έχει ένα πορτφόλιο γεμάτο φωτογραφίες ισχυρών και διάσημων προσωπικοτήτων.

Η Μισέλ Ομπάμα επέλεξε ένα φόρεμα Carolina Herrera για το εξώφυλλο και Atelier Versace για μια από τις φωτογραφίες στο εσωτερικό. Και επειδή η συνέντευξη φιλοξενείται στη Vogue, η συζήτηση για μόδα ήταν αναπόφευκτη.

Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ Facebook Twitter
Με φόρεμα Carolina Herrera(ANNIE LEIBOVITZ / VOGUE)

«Υπάρχουν σίγουρα σχεδιαστές που αγαπώ και που απολαμβάνω να συνεργάζομαι. Και αυτό που έχει σημασία  είναι το πώς είναι ως άνθρωποι. Είναι καλοί; Μεταχειρίζονται καλά προσωπικό τους; Συμπεριφέρονται καλά στο προσωπικό μου; Είναι νέοι; Μπορώ να τους δώσω μια ώθηση;», αναφέρει για το πώς επιλέγει ένα ρούχο καταλήγοντας πως όταν όλα αυτά υπάρχουν τότε θέλει αυτό που θα επιλέξει να είναι και όμορφο.

Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ Facebook Twitter
Με φόρεμα Atelier Versace (ANNIE LEIBOVITZ / VOGUE)
Η Μισέλ Ομπάμα αποφάσισε πως για την τελευταία της φωτογράφιση στον Λευκό Οίκο θα έδειχνε πιο εκθαμβωτική από ποτέ Facebook Twitter
Με ταγέρ Atelier Versace (ANNIE LEIBOVITZ / VOGUE)

Σε ερώτηση αν θα της λείψει καθόλου ο Λευκός Οίκος όταν φύγει τον Ιανουάριο, η Μισέλ απάντησε: «Ξέρετε, υπάρχουν μικρές στιγμές...Κοίταζα έξω το συντριβάνι και το μνημείο Ουάσινγκτον... Είναι τόσο όμορφα. Κι εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα, θα μου λείψει να ξυπνάω δίπλα σε όλα αυτά, το να έχω πρόσβαση σε όλο αυτό όποτε θέλω». «Από την άλλη όμως, ήρθε ο καιρός. Νομίζω η δημοκρατία μας το έχει προβλέψει σωστά- δύο θητείες, οκτώ χρόνια. Επειδή είναι σημαντικό να πατάς με το ένα πόδι στην πραγματικότητα όταν έχεις πρόσβαση σε τέτοιου είδους εξουσία. Το να ζεις στον Λευκό Οίκο είναι σαν αποξένωση. Και πιστεύω πως Μπαράκ κι εγώ - επειδή είμαστε λίγο πεισματάρηδες- έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε λίγη από την κανονικότητα, κυρίως λόγω της ηλικίας των παιδιών μας. Πηγαίνω για φαγητό με τις φίλες μου, ο Μπαράκ κάνει προπονήσεις σε μια μικρή ομάδα μπάσκετ. Αλλά την ίδια στιγμή, να μην μπορείς να πας ούτε στο φαρμακείο;», σχολιάζει η «Πρώτη Κυρία».

Στο περιοδικό μίλησε και ο Μπαράκ Ομπάμα, που δήλωσε περήφανος για τη σύζυγό του και την στάση της μέσα στο Λευκό Οίκο. «Η Μισέλ ποτέ δεν ζήτησε να γίνει Πρώτη Κυρία...Όπως πολλές γυναίκες πολιτικών, ο ρόλος της επιβλήθηκε. Εγώ, όμως, πάντα ήξερα πως θα ήταν εκπληκτική σε αυτό, και θα έβαζε τη δική της μοναδική σφραγίδα στη "δουλειά". Κι αυτό επειδή αυτό που βλέπετε είναι αυτό που είναι- η πανέξυπνη, αστεία, γενναιόδωρη γυναίκα, η οποία, για τον οιοδήποτε λόγο, δέχθηκε να με παντρευτεί. Νομίζω ο κόσμος έλκεται από εκείνη επειδή βλέπουν τον εαυτό τους πάνω της- μια αφοσιωμένη μητέρα, μια καλή φίλη, και κάποια που κατά καιρούς δεν φοβάται να κάνει λίγη πλάκα με τον εαυτό της», λέει ο Ομπάμα. 

Πολιτισμός
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM