Φταίει και ο Justin Bieber που το PPAP περνά στην ιστορία ως το μικρότερο τραγούδι που μπήκε στη λίστα Billboard Hot 100

Φταίει και ο Justin Bieber που το PPAP περνά στην ιστορία ως το μικρότερο τραγούδι που μπήκε στη λίστα Billboard Hot 100 Facebook Twitter
1

Διαρκεί μόλις 45 δευτερόλεπτα, συνοδεύεται από ένα απλοϊκό και πολύ κιτς βίντεο κλιπ, αλλά έγινε παγκόσμιο φαινόμενο και περνά στην ιστορία ως το μικρότερο τραγούδι που πέτυχε να μπει στη λίστα του Billboard 100.

To Pen-Pineapple-Apple-Pen που δεν είναι ακριβώς τραγούδι, αλλά κάτι αρκετά αλλόκοτο για να προσδιοριστεί καλλιτεχνικά, έχει χαρίσει στον ερμηνευτή του Piko-Taro ένα Ρεκόρ Γκίνες και απίστευτη δημοσιότητα.

Ο Piko-Taro, το alter ego του κωμικού και DJ Daimaou Kosaka, κατέκτησε το ρεκόρ Guinness ως το μικρότερο τραγούδι του Billboard Hot 100, έχει ξεπεράσει τα 68 εκατ. views μέσα σε περίπου δύο μήνες και σαρώνει στην Ασία, αλλά πλέον και στις ΗΠΑ.

Το πώς αυτό το τραγούδι έγινε τόσο μεγάλη επιτυχία είναι κάτι που δεν εξηγείται απόλυτα, αλλά σίγουρα ένα μερίδιο ευθύνης φέρει και ο Justin Bieber που το μοιράστηκε στο Twitter ως αγαπημένο του, "σερβίροντάς" το έτσι σε 89 εκατ. followers.

Ο Piko-Tarο ευχαρίστησε τον Bieber για την στήριξη και είπε πως θα ήταν ωραίο αν το διασκεύαζε.

Την Παρασκευή, ανακοίνωσε την πρώτη συμφωνία με δισκογραφική που θα  κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή το τραγούδι στην Ασία και την Ευρώπη, αλλά όταν ρωτήθηκε αν σκέφτεται να κάνει μια παγκόσμια περιοδεία παραδέχτηκε πως κανείς δεν θα πήγαινε σε συναυλία για να ακούσει ένα τραγούδι που έχει διάρκεια μικρότερη από ένα λεπτό.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια