O Mπιλ Γκέιτς αποκάλυψε πως δεν θα κληροδοτήσει την τεράστια περιουσία του στα παιδιά του και εξηγεί το γιατί

O Mπιλ Γκέιτς αποκάλυψε πως δεν θα κληροδοτήσει την τεράστια περιουσία του στα παιδιά του και εξηγεί το γιατί Facebook Twitter
Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη έχει ήδη σχεδιάσει το ποιος θα τον κληρονομήσει, αλλά σήμερα εκπλήσσει αποκαλύπτοντας πως ο τεράστιος πλούτος του δεν θα περάσει στα παιδιά του. (Φωτό.:EPA/ETIENNE LAURENT)
6

Σύμφωνα με το Forbes σήμερα 26 Οκτωβρίου 2016, ο Bill Gates, o πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, διαθέτει περιουσία (Real Time Net Worth) 82,1 δισ. δολάρια.

Μπορεί όμως ο ιδρυτής της Microsoft να είναι κάτοχος ενός εξωφρενικά τεράστιου πλούτου, αλλά όλα αυτά τα χρήματα δεν πρόκειται να περάσουν στους απογόνους του. 

Ο Bill Gates δήλωσε πως τα τρία παιδιά του δείχνουν κατανόηση για το γεγονός πως δεν θα είναι οι κληρονόμοι αυτής της τεράστιας περιουσίας η οποία είναι ήδη δεσμευμένη να προοριστεί για φιλανθρωπικούς σκοπούς όταν αυτός πεθάνει.


Αποκαλύπτοντας σε συνέντευξή του αρκετές πτυχές από την ιδιωτική του ζωή, ο 60χρονος μεγιστάνας της τεχνολογίας είπε ότι τα παιδιά του είναι «περήφανα» για την απόφασή του να αφιερώσει τα χρήματά του για να βοηθήσει τους οικονομικά ασθενείς του κόσμου. "Δεν είναι υπέρ των παιδιών να έχουν αυτά τα τεράστια ποσά. Στρεβλώνουν όλα όσα θα μπορούσαν να κάνουν για να δημιουργήσουν τη δική τους πορεία", είπε χαρακτηριστικά.


Ο Gates και η σύζυγός του Μelinda, έχουν τρία παιδιά, την 20χρονη Jennifer, τον 17χρονο Rory και την 14 ετών Phoebe.

Στη συνέντευξή του στην εκπομπή "This Morning" εξήγησε πως αντί για trust funds δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι δύο κόρες και ο γιος του θα λάβουν μια πολύ καλή εκπαίδευση που θα γίνει εφόδιο για να ξεκινήσουν τη δική τους σταδιοδρομία.

Ωστόσο διευκρίνισε πως θα υπάρχει πάντα ένα οικονομικό δίχτυ ασφαλείας το οποίο δεν θα επιτρέψει ποτέ στα παιδιά του να μην έχουν πόρους.

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ξέρω τι έγινε. Κάποιος μπήκε σε ένα όνειρο, μέσα σε ένα άλλο όνειρο, μέσα σε ένα άλλο όνειρο, μέσα σε ένα άλλο όνειρο και του φύτεψε την ιδέα ότι το καλύτερο για τα παιδιά του είναι να μην κληρονομήσουν την περιουσία του αλλά να χαράξουν τον δικό τους δρόμο.Μην σας κάνει λοιπόν καμία εντύπωση αν δώσει όλα τα χρήματά του στην Ελλάδα. ο Τσακαλώτος είναι πολύ πανούργος !
A dream within a dream.Τουλάχιστον αυτός τα έχει τα λεφτά. Ο άλλος, ο τρολλο-Αρτέμης, έχει ψήσει όλον τον κόσμο ότι έχει καταθέσει τα εκατομμύρια στις ελληνικές τράπεζες για να αποπληρωθούν οι υποχρεώσεις των δανειοληπτών.