Όταν η Έλεν Μίρεν "πυροβόλησε" τον Τραμπ με μόνο λίγες λέξεις

Όταν η Έλεν Μίρεν "πυροβόλησε" τον Τραμπ με μόνο λίγες λέξεις Facebook Twitter
0
Όταν η Έλεν Μίρεν "πυροβόλησε" τον Τραμπ με μόνο λίγες λέξεις Facebook Twitter

Μπορεί να είναι dame, αλλά δεν μασάει τα λόγια της ειδικά, όταν η κουβέντα έρχεται στον Ντόναλντ Τραμπ και τις πρόσφατες μισογυνικές δηλώσεις του. Η Έλεν Μίρεν για ακόμη μία φορά είχε την πλέον ταιριαστή ατάκα για την περίπτωση του ρεπουμπλικανού υποψήφιου προέδρου και φυσικά την εκστόμισε με το δέον φλέγμα.  

"Τεράστιο κορμί, μικρό κεφάλι. Σαν τους δεινόσαυρους, οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί. Ο κ. Τραμπ είναι ο τελευταίος των δεινοσαύρων", είπε η Μίρεν κατά τη διάρκεια γεύματος στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας της ταινίας "Eye in the Sky". Και μπορεί να μη συνέχισε την κουβέντα επακριβώς στοχευμένη στον Τραμπ, εστίασε όμως στο νέο πλαίσιο που περιβάλλει τη γυναικεία δράση ανά τον κόσμο. 

Όπως, μάλιστα, εξήγησε είναι άκρως αισιόδοξα τα μηνύματα προόδου των σύγχρονων γυναικών σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής, όπως και στον κινηματογράφο, όπου πλέον σκηνοθέτες και σεναριογράφοι εμπιστεύονται δύσκολους ρόλους, κάποτε και αμιγώς αντρικούς σε ό,τι αφορά την ιδιοσυγκρασία και το βάθος τους, σε γυναίκες. 

Και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η ακαταμάχητη, βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός τα βάζει με τον μισογυνισμό πρόσωπο με πρόσωπο. Πριν από λίγο καιρό είχε δει το φως της δημοσιότητας βίντεο από τη δεκαετία του '70, με τη νεαρή τότε Μίρεν αντιμέτωπη με τα σεξιστικά σχόλια παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής στην οποία ήταν προσκεκλημένη. Και γι' αυτές τις μετρημένες, αιχμηρές απαντήσεις το εν λόγω βίντεο είναι ακόμη viral. 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM