ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Wikileaks: Μπιλ Γκέιτς, Τιμ Κουκ και ονόματα-έκπληξη στη λίστα με τους υποψήφιους αντιπροέδρους της Κλίντον

Wikileaks: Μπιλ Γκέιτς, Τιμ Κουκ και ονόματα-έκπληξη στη λίστα με τους υποψήφιους αντιπροέδρους της Κλίντον Facebook Twitter
0


Ένα από τα πολλά emails του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Κλίντον, Τζον Ποντέστα που διέρρευσαν πρόσφατα στον ιστότοπο Wikileaks φέρνει στο φως μία ενδιαφέρουσα λίστα από περίπου 40 επιφανείς Αμερικανούς που εξέταζε για τη θέση του αντιπροέδρου η υποψήφια των Δημοκρατικών.

Και μπορεί τα περισσότερα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα να μην αποτελούν έκπληξη, ωστόσο επιλογές όπως ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς, οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Apple και της General Motors, Τιμ Κουκ και Μέρι Μπάρα, ο γερουσιαστής και πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς, οι CEO της Xerox και των Starbucks Ούρσουλα Μπερνς και Χάουαρντ Σουλτς καθώς και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ παρουσιάζουν ενδιαφέρον ως προς το σκεπτικό της επιλογής τους.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό της λίστας που φέρεται να είχε καταρτίσει ο Ποντέστα είναι πως τα περίπου 40 ονόματα είναι χωρισμένα σε κατηγορίες (σ.σ. ο ίδιος χρησιμοποιεί τον όρο «rough food groups») με βάση το φύλο, τη φυλή, την καταγωγή, την επαγγελματική τους ιδιότητα και τη θέση τους στον επιχειρηματικό κόσμο.

Από τα ονόματα αυτά κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποια προκρίθηκαν στην τελική λίστα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέσα σε αυτή βρισκόταν εξαρχής και ο νυν υποψήφιος αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών Τιμ Κέιν.

Ολόκληρο το email εδώ.

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM