Ενθουσιασμένη η βασίλισσα Ελισάβετ με το νέο της πορτρέτο

Ενθουσιασμένη η βασίλισσα Ελισάβετ με το νέο της πορτρέτο Facebook Twitter
0
Ενθουσιασμένη η βασίλισσα Ελισάβετ με το νέο της πορτρέτο Facebook Twitter

Τα αποκαλυπτήρια του νέου πορτρέτου της βασίλισσας της Αγγλίας έγιναν την Παρασκευή στο παλάτι του Γουίνδσορ και φυσικά παρουσία της ενθουσιασμένης -με την απεικόνιση της- Ελισάβετ. Το πορτρέτο φέρει την υπογραφή του καναδού καλλιτέχνη Henry Ward και δημιουργήθηκε για να τιμήσει τα 60 χρόνια προσφοράς της Βασίλισσας στον βρετανικό Ερυθρό Σταυρό. 

Για την ακρίβεια, είναι η πρώτη φορά που η 90χρονη απεικονίζεται ως προστάτιδα της φιλανθρωπίας, ταγμένη στην υπηρεσία του κοινού καλού και της ανιδιοτελούς προσφοράς σε κρίσιμες στιγμές του έθνους. Η βασίλισσα εμφανίζεται να φορά τη βελούδινη βασιλική μπέρτα, διαμαντένια σκουλαρίκια και βραχιόλι και το στέμμα που ανήκε στη Βασίλισσα Αλεξάνδρα. Η λεπτομέρεια κρύβεται στην προτομή ανδρός που εμφανίζεται στα δεξιά του πίνακα και δεν είναι άλλος από τον Ερρίκο Ντυνάν, ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού. 

Ενθουσιασμένη η βασίλισσα Ελισάβετ με το νέο της πορτρέτο Facebook Twitter

Αυτό δεν είναι το πρώτο πορτρέτο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Κατά τη διάρκεια της 63χρονης βασιλείας της έχουν φιλοτεχνηθεί για λογαριασμό της περισσότερα από 150 πορτρέτα - μεταξύ των οποίων και κάποια που την απεικονίζουν μαζί με τον σύζυγο της πρίγκιπα Φίλιππο, με τα εγγόνια της, καθώς και με τα αγαπημένα της σκυλάκια. 

Όμως, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ελισάβετ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της μπροστά στο νέο της πορτρέτο. Οι φωτογραφίες που δόθηκαν από το παλάτι στη δημοσιότητα δείχνουν τη βασίλισσα να κοιτά με απροκάλυπτο θαυμασμό τον καινούριο πίνακα, που όπως δήλωσε και ο ζωγράφος "δανείστηκε" στοιχεία από καλλιτέχνες όπως ο Anthony van Dyck και ο Joshua Reynolds, προκειμένου να αποδοθεί σωστά η μορφή της φιλανθρώπου Βασίλισσας. 

Ενθουσιασμένη η βασίλισσα Ελισάβετ με το νέο της πορτρέτο Facebook Twitter
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM