Ενθουσιασμένη η βασίλισσα Ελισάβετ με το νέο της πορτρέτο

Ενθουσιασμένη η βασίλισσα Ελισάβετ με το νέο της πορτρέτο Facebook Twitter
0
Ενθουσιασμένη η βασίλισσα Ελισάβετ με το νέο της πορτρέτο Facebook Twitter

Τα αποκαλυπτήρια του νέου πορτρέτου της βασίλισσας της Αγγλίας έγιναν την Παρασκευή στο παλάτι του Γουίνδσορ και φυσικά παρουσία της ενθουσιασμένης -με την απεικόνιση της- Ελισάβετ. Το πορτρέτο φέρει την υπογραφή του καναδού καλλιτέχνη Henry Ward και δημιουργήθηκε για να τιμήσει τα 60 χρόνια προσφοράς της Βασίλισσας στον βρετανικό Ερυθρό Σταυρό. 

Για την ακρίβεια, είναι η πρώτη φορά που η 90χρονη απεικονίζεται ως προστάτιδα της φιλανθρωπίας, ταγμένη στην υπηρεσία του κοινού καλού και της ανιδιοτελούς προσφοράς σε κρίσιμες στιγμές του έθνους. Η βασίλισσα εμφανίζεται να φορά τη βελούδινη βασιλική μπέρτα, διαμαντένια σκουλαρίκια και βραχιόλι και το στέμμα που ανήκε στη Βασίλισσα Αλεξάνδρα. Η λεπτομέρεια κρύβεται στην προτομή ανδρός που εμφανίζεται στα δεξιά του πίνακα και δεν είναι άλλος από τον Ερρίκο Ντυνάν, ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού. 

Ενθουσιασμένη η βασίλισσα Ελισάβετ με το νέο της πορτρέτο Facebook Twitter

Αυτό δεν είναι το πρώτο πορτρέτο της Βασίλισσας Ελισάβετ. Κατά τη διάρκεια της 63χρονης βασιλείας της έχουν φιλοτεχνηθεί για λογαριασμό της περισσότερα από 150 πορτρέτα - μεταξύ των οποίων και κάποια που την απεικονίζουν μαζί με τον σύζυγο της πρίγκιπα Φίλιππο, με τα εγγόνια της, καθώς και με τα αγαπημένα της σκυλάκια. 

Όμως, αυτή είναι η πρώτη φορά που η Ελισάβετ δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της μπροστά στο νέο της πορτρέτο. Οι φωτογραφίες που δόθηκαν από το παλάτι στη δημοσιότητα δείχνουν τη βασίλισσα να κοιτά με απροκάλυπτο θαυμασμό τον καινούριο πίνακα, που όπως δήλωσε και ο ζωγράφος "δανείστηκε" στοιχεία από καλλιτέχνες όπως ο Anthony van Dyck και ο Joshua Reynolds, προκειμένου να αποδοθεί σωστά η μορφή της φιλανθρώπου Βασίλισσας. 

Ενθουσιασμένη η βασίλισσα Ελισάβετ με το νέο της πορτρέτο Facebook Twitter
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Πολιτισμός / Σον Πεν: «Η Τζένιφερ Λόρενς είναι ίσως η τελευταία αυθεντική σταρ του κινηματογράφου»

Μιλώντας στο podcast του δημοσιογράφου Λούι Θερού, ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός και σκηνοθέτης επεσήμανε ότι «ο κινηματογραφικός κατασκευαστής σταρ τελείωσε περίπου με την εποχή που εμφανίστηκε η Λόρενς»
LIFO NEWSROOM
Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Πολιτισμός / Κατάρρευση τοιχογραφίας στην Κνωσό μπροστά σε 300 επισκέπτες – Έρευνα για τα αίτια

Τμήμα τοιχογραφίας του 1960 κατέρρευσε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού παρουσία εκατοντάδων επισκεπτών - Το Υπουργείο Πολιτισμού ενημερώθηκε, η ανατολική πτέρυγα αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Τζο Ντον Μπέικερ – Ο πρώτος Αμερικανός «κακός» του Τζέιμς Μποντ και θρύλος του ‘Walking Tall’

Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 2012 στην ταινία Mud του Τζεφ Νίκολς, πλάι στον Μάθιου Μακόναχι, για την οποία τιμήθηκε με το Robert Altman Award.
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρόμπερτ Μπέντον, σκηνοθέτης του «Κράμερ εναντίον Κράμερ» και τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ

Ο Μπέντον υπήρξε κεντρικός εκπρόσωπος του αμερικανικού συναισθηματικού ρεαλισμού, δίνοντας έμφαση στις ανθρώπινες σχέσεις και στις λεπτές συγκρούσεις των χαρακτήρων
LIFO NEWSROOM
Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

Πολιτισμός / Κάννες - Ρόμπερτ Ντε Νίρο για Τραμπ: «Ο φιλισταίος πρόεδρος της Αμερικής αυτοδιορίστηκε επικεφαλής σε κορυφαίο πολιτιστικό ίδρυμα»

«Η τέχνη είναι η αλήθεια. Η τέχνη αγκαλιάζει την ποικιλομορφία. Και γι’ αυτό αποτελεί απειλή για τους αυταρχικούς ηγέτες και τους φασίστες του κόσμου», δήλωσε παραλαμβάνοντας τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα από τον Λεονάρντο ντι Κάπριο
LIFO NEWSROOM