Οι ιταλικές αρχές ανακάλυψαν παράνομους μετανάστες να εργάζονται στα κτήματα του Sting

Οι ιταλικές αρχές ανακάλυψαν παράνομους μετανάστες να εργάζονται στα κτήματα του Sting Facebook Twitter
0

"Λυπημένος και αναστατωμένος" δηλώνει ο Sting μετά τις αναφορές πως στο σπίτι του στην Ιταλία εργάζονται παράνομοι μετανάστες. 

Την ανακάλυψη έκαναν αστυνομικοί που πήγαν να ερευνήσουν την πολυτελή βίλα του γνωστού τραγουδιστή, όπου υπάρχει και ένας αμπελώνας έκτασης 3.500 στρεμμάτων, στον οποίο καλλιεργούνται ελαιόδεντρα, σταφύλια και άλλα φρούτα. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian, οι εργάτες που δεν είχαν άδεια παραμονής στην Ιταλία βρέθηκαν εκεί μέσω ενός κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών που τους διοχέτευε σε μια εταιρία, η οποία με τη σειρά τους έστελνε σε διάφορα κτήματα στην Τοσκάνη, συμπεριλαμβανομένου και του Sting.

Η Daily Telegraph αναφέρει πως οι διωκτικές αρχές της Ιταλίας θεωρούν πως οι ιδιοκτήτες των κτημάτων δεν γνώριζαν πως οι μετανάστες που δουλεύουν εκεί ήταν παράνομοι. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας σχολίασε πως ο τραγουδιστής είναι "λυπημένος και αναστατωμένος που έμαθε πως μια ανεξάρτητη εταιρία που διαχειρίζεται μερικά από τα κτήματά μας μπορεί να έχει εμπλακεί σε αμφίβολες πρακτικές εκδούλευσης".

"Περιμένω οι ιταλική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να πάει το θέμα στα δικαστήρια" είπε ο Sting. "Παρόλο που η συγκεκριμένη εταιρία δεν έχει καμία σχέση με την επιχείρησή μας, ίσως, το γεγονός πως το όνομά μου εμφανίστηκε στα πρωτοσέλιδα των ιταλικών εφημερίδων, να ρίξει φως στις απαράδεκτες πρακτικές εργασίας στη βιομηχανία του κρασιού" τόνισε. 

Όπως αποκάλυψε στην Telegraph ο εισαγγελέας που είναι επικεφαλής της έρευνας, στο κτήμα του Στινγκ απασχολούνταν περίπου 30 με 40 μετανάστες, των οποίων οι αιτήσεις ασύλου που είχαν καταθέσει πέρυσι έιχαν απορριφθεί. Μάλιστα, οι 11 από αυτούς φέρονται να εμπλέκονται και σε διάφορες απάτες, έχοντας λερωμένο ποινικό μητρώο. 

Ο εισαγγελέας διευκρίνισε πως ο τραγουδιστής δεν είχε καμία γνώση για το συμβάν και πως ενδεχομένως δεν βρισκόταν καν στην Ιταλία όταν έγινε η αποκάλυψη. "Δεν είναι μέρος της έρευνάς μας. Παρόλα αυτά προσπαθούμε να βρούμε ποιος ακριβώς προσέλαβε αυτούς τους εργάτες" εξήγησε ο Antonio Sangermano. 

Ο Sting είναι ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου κτήματος εδώ και περισσότερα από 16 χρόνια και διατηρεί επιχείρηση, όπου πωλούνται προϊόντα από αυτό, όπως λάδι, φρούτα, λαχανικά, μέλι και σαλάμι. Μάλιστα ένα από τα κόκκινα κρασιά που παράγεται εκεί, το Sister Moon, που πήρε το όνομά του από το ομώνυμο τραγούδι του, μπήκε φέτος στη λίστα με τα 100 καλύτερα κρασιά της Ιταλίας. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM