BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

Και ο Μπονο κατά του Τραμπ: Με ακούτε υποψήφιε; Απολύεστε

Και ο Μπονο κατά του Τραμπ: Με ακούτε υποψήφιε; Απολύεστε Facebook Twitter
1

Στο στόχαστρο και του γνωστού ροκ συγκροτήματος U2 μπήκε ο υποψήφιος ρεπουμπλικάνος για την προεδρία των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

 

Πριν ξεκινήσει η συναυλία του συγκροτήματος ο τραγουδιστής της μπάντας Μπόνο ακούμπησε το κεφάλι του στο κεφάλι του Ντόναλντ Τραμπ που το έδειχνε μία γιγαντοοθόνη πάνω στη σκηνή για να σχολιάσει μία από τις πιο αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Τραμπ.

 

Ο Μπόνο προκάλεσε τον Τραμπ αναφορικά με την υπόσχεσή του να χτίσει ένα «μεγάλο τείχος» κατά μήκος των συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό λέγοντας: «Ένα τείχος; Σαν το τείχος του Βερολίνου; Σαν το Σινικό Τείχος της Κίνας;».

 

Και ο Τραμπ από το βίντεο απάντησε: «και θα βάλω το Μεξικό να πληρώσει τα έξοδα για το τείχος».

 

«Τώρα καταλαβαίνετε ότι δεν θα έχουν πρόβλημα με το τείχος αυτό μόνο οι Μεξικανοί, αλλά κάθε άνθρωπος που αγαπάει την ιδέα της Αμερικής. Όπως οι Ιρλανδοί, για παράδειγμα, ή οι Γάλλοι ή οι Βραζιλιάνοι. Όλοι όσοι έχουν αγαπήσει την ιδέα της Αμερικής, όλοι όσοι έχουν πιστέψει διαβάζοντας στα πόδια του αγάλματος της Ελευθερίας. «Δώσε στους κουρασμένους, τους φτωχούς, τις μάζες την λαχτάρα να αναπνεύσουν ελεύθερα»

 

Κι ο Μπόνο συνέχισε λέγοντας πως οι καλοί άνθρωποι δεν πρόκειται να μείνουν σιωπηλοί, καθώς απομακρύνεστε από το αμερικάνικο όνειρο. Εντάξει υποψήφιε; Με ακούτε υποψήφιε; Απολύεστε».

 

Τα έσοδα από την συναυλία οι U2 θα τα δωρίσουν για να βοηθήσουν την έρευνα σε παιδικές ασθένειες και για καλυφθούν τα έξοδα περίθαλψης παιδιών.

Πολιτισμός
1

BAΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες συγγραφείς στο 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Πολιτισμός / Κορυφαίοι ξένοι και Έλληνες συγγραφείς στο 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 100 ομιλητών από 17 χώρες και κεντρικό θέμα: «Ευρώπη, παρελθόν και μέλλον. Ματιές στη λογοτεχνία, τον πολιτισμό, την πολιτική», ο Δήμος Χανίων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης εγκαινιάζουν το 3ο Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, από τις 26 έως και τις 30 Ιουνίου 2024.
NEWSROOM
 Ιερώνυμος Μπος

Πολιτισμός / «Ο κήπος των επίγειων απολαύσεων»: Ακούστε το τραγούδι που ζωγράφισε ο Ιερώνυμος Μπος στα οπίσθια ενός αμαρτωλού

Στα οπίσθια ενός αμαρτωλού -το έργο θεωρείται γενικά ως το σχόλιο του Μπος πάνω στο θέμα του θανάσιμου αμαρτήματος της λαγνείας- υπάρχει μια παρτιτούρα και βρίσκεται στο δεξιό κομμάτι του τρίπτυχου που θεωρείται είναι άποψη της Κόλασης
NEWSROOM
Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι απέκλεισε τον μαχητικό συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο από την Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Πολιτισμός / Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι απέκλεισε τον μαχητικό συγγραφέα Ρομπέρτο Σαβιάνο από την Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης

Αντιδράσεις στην Ιταλία - Για «Πουτινική υποκρισία» κατηγόρησε την ιταλική αντιπροσωπεία που απέκλεισε τον Σαβιάνο ο Ιταλός συγγραφέας Σάντρο Βερονέζι και δήλωσε ότι δεν θα μεταβεί στην μεγαλύτερη έκθεση βιβλίου στον κόσμο
NEWSROOM
Λάνθιμος, Furiosa και Γιάννης Σπανός στους κινηματογράφους από αύριο

Πολιτισμός / Λάνθιμος, Furiosa και Γιάννης Σπανός στους κινηματογράφους από αύριο

Η προκλητική ανθολογία του Γιώργου Λάνθιμου, η νέα συμφωνία δράσης του Τζορτζ Μίλερ, μια έκπληξη από τη Γαλλία και ένα ωραιότατο ντοκιμαντέρ για τον Γιάννη Σπανό στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Από αύριο στο Πράδο της Μαδρίτης ο χαμένος πίνακας του Καραβάτζιο που παραλίγο να πουληθεί για 1.500 ευρώ

Πολιτισμός / Από αύριο στο Πράδο της Μαδρίτης ο χαμένος πίνακας του Καραβάτζιο που παραλίγο να πουληθεί για 1.500 ευρώ

Ο εν λόγω πίνακας. ζωγραφισμένος γύρω στα 1607-1610, προσφέρει μια συμπληρωματική εικόνα του ύστερου έργου του Καραβάτζιο και συμπυκνώνει τα καλύτερα στοιχεία από το στιλ του στα τελευταία του χρόνια
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια