22χρονη Μουσουλμάνα με μαντήλα στις σελίδες του Playboy

22χρονη Μουσουλμάνα με μαντήλα στις σελίδες του Playboy Facebook Twitter
H Νουρ Ταγκούρι σε παλιότερη φωτογράφιση για το περιοδικό Marie Claire
4


To περιοδικό Playboy, φιλοξενεί για πρώτη φορά στις σελίδες του μια μουσουλμάνα που φορά μαντήλα, σε ένα άρθρο που προκαλεί τόσο επαίνους όσο και επικρίσεις.


Η Αμερικανίδα λιβυκής καταγωγής δημοσιογράφος Νουρ Ταγκούρι εμφανίζεται στο τεύχος Οκτωβρίου σε ένα άρθρο με τίτλο "οι Αντιρρησίες" και που εστιάζεται στους άνδρες και στις γυναίκες που ρισκάρουν τα πάντα -ακόμη και τη ζωή τους- για να κάνουν αυτό που αγαπούν".


Η 22χρονη δημοσιογράφος, που εργάζεται για το δίκτυο ειδησεογραφικών βίντεο Newsy, φωτογραφίζεται φορώντας μαύρο δερμάτινο σακάκι, αθλητικά παπούτσια και χακί μαντήλα γύρω από το κεφάλι.

22χρονη Μουσουλμάνα με μαντήλα στις σελίδες του Playboy Facebook Twitter
H Νουρ Ταγκούρι στις σελίδες του Playboy


Η Ταγκούρι που θέλει να γίνει η πρώτη δημοσιογράφος "με χιτζάμπ" της αμερικανικής τηλεόρασης δηλώνει ότι οι δυσκολίες που αντιμετώπισε ως νεαρή μουσουλμάνα που μεγάλωσε στις ΗΠΑ την βοήθησαν στην καριέρα της.


"Ξέρω τι σημαίνει να βλέπεις την ιστορία της κοινότητάς μας να διαστρεβλώνεται και να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης στα μέσα ενημέρωσης", είπε στο Playboy το οποίο σε μια προσπάθεια να διευρύνει το κοινό του, έχει ελαττώσει το γυμνό.


Η εμφάνιση της Νουρ, η οποία έχει περισσότερους από 100.000 ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στη νέα εκδοχή του Playboy χαιρετίζεται από πολλούς ως πρόοδος, ωστόσο άλλοι επικρίνουν άγρια τη νεαρή κοπέλα.


"Το Playboy είναι συνώνυμο της πορνογραφίας", καταγγέλλει το διαδικτυακό περιοδικό The Muslim Vibe έχοντας το επιχείρημα ότι το περιοδικό που ίδρυσε ο Χιου Χέφνερ εμφανίζει τις γυναίκες ως αντικείμενα, τις μετατρέπει σε εμπόρευμα και σε σεξουαλικό αντικείμενο σε υπερβολικό βαθμό "εδώ και δεκαετίες".


"Δεν σημαίνει ότι επειδή άμβλυναν την εικόνα τους, μπορούμε να αρχίσουμε (να συνεργαζόμαστε) με αυτή την πλατφόρμα".
Η μπλόγκερ Νισάτ Ισμαήλ, η οποία επίσης φορά μαντήλα, εξέφρασε και αυτή την αντίθεσή της με άρθρό της επικρίνοντας το γεγονός ότι η Ταγκούρι συνεργάζεται με μια εταιρία που "εδραιώθηκε παρουσιάζοντας ως αντικείμενα τις γυναίκες".

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκολας Κάλιναν: Ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλησε για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και τη συνεργασία με την Ελλάδα

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου μιλά για συνεργασία, αλλά όχι επιστροφή

Ο Νίκολας Κάλιναν, Διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου, αναφέρεται στη συνέντευξή του για τη συνεργασία με την Ελλάδα γύρω από τα Γλυπτά του Παρθενώνα, χωρίς να δίνει σαφή απάντηση για την επιστροφή τους
LIFO NEWSROOM
Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Πολιτισμός / Η νέα έκθεση του Σωκράτη Σωκράτους μιλά για τα ισοπεδωμένα τοπία που άφησαν οι βομβαρδισμοί του 20ού αιώνα

Το αλουμίνιο δεν είναι απλώς το εικαστικό μέσο για τη νέα δουλειά του Σωκράτη Σωκράτους που εγκαινιάζεται στην γκαλερί Eins στη Λεμεσό της Κύπρου· είναι το φάντασμα που στοιχειώνει τον καλλιτέχνη.
LIFO NEWSROOM
Δείτε πώς ακριβώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2400 χρόνια

Πολιτισμός / Δείτε πώς ήταν ο Παρθενώνας πριν από 2.400 χρόνια - Το εντυπωσιακό «παιχνίδι» με το φως

O καθηγητής Juan de Lara του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με την βοήθεια της τεχνολογίας έδειξε πώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποίησαν προηγμένες τεχνικές φωτισμού για να μετατρέψουν το εσωτερικό του Παρθενώνα σε ένα εντυπωσιακό θέαμα
LIFO NEWSROOM
Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Πολιτισμός / Γιατί ο Moby προσφέρει δωρέαν την μουσική του και έχει γίνει «ο παράξενος γέρος που θα δεις στα βουνά»

Νηφάλιος πλέον και με αρκετά χρόνια να τον χωρίζουν από τις μέρες της απόλυτης δόξας, ο Moby τα τελευταία χρόνια κάνει κάτι που λίγοι καταξιωμένοι καλλιτέχνες τολμούν
LIFO NEWSROOM
Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Χορός / Τι θα δούμε φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας;

Maguy Marin, Χρήστος Παπαδόπουλος, Damien Jalet, Omar Rajeh και άλλα εμβληματικά ονόματα του χορού πρωταγωνιστούν στις 20 παραστάσεις του φετινού προγράμματος του 31ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 18-27 Ιουλίου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

3 σχόλια
Το Playboy παρουσιάζει τη γυναίκα σαν εμπόρευμα και σεξουαλικό αντικείμενο σε αντίθεση με το Ισλαμ που βασίζεται στο φεμινιστικό μανιφέστο που ονομάζεται Κοράνι.