Ο Terry Jones από τους Monty Python διαγνώστηκε με άνοια

Ο Terry Jones από τους Monty Python διαγνώστηκε με άνοια Facebook Twitter
1

Ο Terry Jones, μέλος των Monty Python και σκηνοθέτης των ταινιών "The Life Of Brian" και "The Meaning Of Life", διαγνώστηκε με άνοια.

Ο 74χρονος ηθοποιός πάσχει από Πρωτοπαθή Προοδευτική Αφασία (Primary Progressive Aphasia-PPA), μορφή της Μετωποκροταφικής Άνοιας, η οποία επηρεάζει την ικανότητά του να επικοινωνεί. 

Η είδηση της ασθένειάς του έρχεται λίγο μετά από την ανακοίνωση της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (BAFTA) πως ο ουαλικής καταγωγής ηθοποιός επιλέχθηκε για το Special Award for Outstanding Contribution to Film and Television. Σε σχετική δήλωση στην επίσημη ιστοσελίδα των BAFTA, εκπρόσωπος του Jones επιβεβαίωσε την είδηση της διάγνωσης, σημειώνοντας πως "η ασθένεια επηρεάζει την ικανότητά του να επικοινωνεί και πλέον δεν θα μπορεί να δίνει συνεντεύξεις" αλλά πως "είναι περήφανος και νιώθει μεγάλη τιμή για την αναγνώριση".

Ο Terry Jones από τους Monty Python διαγνώστηκε με άνοια Facebook Twitter
(Από αριστερά) Οι "Monty Python" Eric Idle, John Cleese, Terry Gilliam, Micheal Palin και Terry Jones.

Οι διοργανωτές ευελπιστούν πως σε κάθε περίπτωση θα μπορέσει θα παραστεί στην τελετή απονομής την επόμενη Κυριακή που γίνεται στο Cardiff, με βρετανικά μέσα να μεταδίδουν πως θα συνοδεύεται από κάποιο μέλος της οικογένειάς του αλλά πως δεν θα μιλήσει καθόλου στην εκδήλωση. 

Ο Jones υπήρξε πρόσωπο κλειδί στον κωμικό θίασο, που αποτελούνταν επίσης από τους John Cleese, Michael Palin και Eric Idle. Εκτός από εμφανίσεις και σκηνοθετικό ρόλο στις περισσότερες από τις παραγωγές των Monty Python, έχει γράψει επίσης πολλά βιβλία, θεατρικά έργα και ποιήματα.

* Με πληροφορίες από Time και Telegraph 

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ