Ο Μπιλ Κόσμπι για πρώτη φορά αντιμέτωπος με 13 από τα θύματα του

Ο Μπιλ Κόσμπι για πρώτη φορά αντιμέτωπος με 13 από τα θύματα του Facebook Twitter
EPA/MATT ROURKE
1

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, ο γνωστός κωμικός Μπιλ Κόσμπι ήρθε αντιμέτωπος με σοβαρότατες καταγγελίες δεκάδων γυναικών που τον κατηγορούσαν για βιασμό, σεξουαλική παρενόχληση ή στην καλύτερη περίπτωση ανάρμοστη συμπεριφορά. Ωστόσο, ο ηθοποιός ποτέ δεν παραδέχθηκε τα αδικήματα του και κυρίως ποτέ δεν βρέθηκε σοβαρά αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, καθώς οι μαρτυρίες που τον έφερναν ενώπιον της Δικαιοσύνης, η μία μετά την άλλη καταρρίπτονταν από την υπερασπιστική γραμμή των δικηγόρων του. 

Αυτό μάλλον θα αλλάξει φέτος, καθώς πριν από λίγες μέρες η εισαγγελία της κομητείας του Montgomery στο Μέριλαντ αξίωσε σε υπόθεση θύματος βιασμού του Κόσμπι - συγκεκριμένα της Andrea Constand - να καταθέσουν και άλλα 13, από τα 50 θύματα του ηθοποιού, που κατά τα προηγούμενα χρόνια έχουν προσφύγει με αγωγές και μηνύσεις εναντίον του. 

 

Η πρόθεση του εισαγγελέα της κομητείας είναι να αποδείξει ότι ο Κόσμπι ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο μοτίβο παγίδευσης και σεξουαλικής κακοποίησης των θυμάτων του. Αν βρεθεί ένοχος, αντιμετωπίζει τουλάχιστον 10ετή φυλάκιση και εκατομμύρια δολαρίων σε αποζημίωσης για τουλάχιστον τρία κακουργήματα 2ου βαθμού εναντίον της Constand, μεταξύ των οποίων και η σεξουαλική επίθεση. 

 

Αν και ακόμη δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση για το αν ο δικαστής Steven O'Neill θα επιτρέψει να εμφανιστούν στο δικαστήριο οι 13 γυναίκες, επίσης θύματα του κωμικού, ωστόσο έχει γίνει σαφής η επιθυμία του δικαστή για γρήγορη δίκη που αυτή τη φορά θα οδηγήσει σε μία δίκαιη απόφαση. Παρ' ολα αυτά οι δικηγόροι των θυμάτων εκτιμούν ότι ο Κόσμπι δεν πρόκειται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου πριν από τον Ιούνιο του 2017.

 

 

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια