ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πέθανε η σχεδιάστρια Sonia Rykiel

Πέθανε η σχεδιάστρια Sonia Rykiel Facebook Twitter
(Getty Images)
0

Η γαλλίδα σχεδιάστρια μόδας Sonia Rykiel πέθανε σε ηλικία 86 ετών, γνωστοποίησε σήμερα η οικογένειά της.

Η γνωστή σχεδιάστρια μόδας, που είχε γεννηθεί στις 28 Μαΐου 1930, έπασχε από Πάρκινσον. Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωση η κόρη της, Nathalie, στο Γαλλικό Πρακτορείο. "H μητέρα μου πέθανε τη νύχτα στο Παρίσι, στο σπίτι της, στις 05.00 το πρωί, από επιπλοκές της νόσου του Πάρκινσον", δήλωσε η Nathalie Rykiel, η οποία δραστηριοποιείται επίσης στο χώρο της μόδας.

 

Πέθανε η σχεδιάστρια Sonia Rykiel Facebook Twitter
Sonia Rykieλ φωτογραφημένη στο ατελιέ της για το περιοδικό Garage

 

Η Sonia Rykiel γεννήθηκε στο Παρίσι από ρωσίδα μητέρα και ρουμάνο πατέρα και ήταν η μεγαλύτερη από πέντε αδέρφια. Σε ηλικία 17 ετών προσελήφθη για να ντύνει τις κούκλες στην βιτρίνα ενός μαγαζιού με υφάσματα στο Παρίσι. Το 1953 παντρεύτηκε με τον Sam Rykiel, ιδιοκτήτη μπουτίκ με σικ φορέματα. Μαζί απέκτησαν δύο κόρες, αλλά τελικά πήραν διαζύγιο.

 

Έχει γράψει πολλά βιβλία, ανάμεσα το «A to Z» και πολλές ιστορίες για παιδιά.

Συχνά την ανέφεραν ως "Βασίλισσα των Πλεκτών" - τίτλος που πρώτη φορά της απέδωσε το Women's Wear Daily. Το 1962, μην μπορώντας να βρει μαλακά πουλόβερ να φορέσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της χρησιμοποίησε έναν από τους προμηθευτές του συζύγου της στη Βενετία για να της σχεδιάσει δικά της.

Έκτοτε δημιούργησε την πρώτη της σειρά με ρούχα για μητέρες κι ένα μικροσκοπικό πουλόβερ, με όνομα Poor Boy Sweater, το οποίο άρχισε να πουλά μέσω της εταιρίας του συζύγου της. Το συγκεκριμένο κομμάτι έφτασε να γίνει εξώφυλλο στο περιοδικό ELLE και ήταν αυτό που έκανε διάσημη την Rykiel- εξαιτίας του στέφθηκε η «Βασίλισσα των Πλεκτών» από τους Αμερικανούς το 1967.

Το 1980 ψηφίστηκε ανάμεσα στις 10 πιο κομψές γυναίκες όλου του κόσμου.

 

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM