Το meme της Ελεν ντε Τζένερις με τον Γιουσέιν Μπολτ που έκανε έξαλλους τους χρήστες του Twitter

Το meme της Ελεν ντε Τζένερις με τον Γιουσέιν Μπολτ που έκανε έξαλλους τους χρήστες του Twitter Facebook Twitter
12

Έντονες αντιδράσεις σε εκατοντάδες χρήστες του Twitter έχει πυροδοτήσει το meme που ανέβασε η Ellen DeGeneres λίγο μετά την νίκη του Usain Bolt στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Η διάσημη τηλεπαρουσιάστρια τουΐταρε μια φωτογραφία από τον Bolt να τρέχει τον αγώνα που του χάρισε το Ολυμπιακό μετάλλιο με την ίδια να τον καβαλάει ενώ εκείνος βρίσκεται εν κινήσει, προσθέτοντας το σχόλιο "Έτσι θα κάνω τις δουλειές μου από δω και πέρα".


Η DeGeneres ανέβασε την φωτογραφία στο λογαριασμό της στο Twitter, όπου έχει περισσότερους από 61.5 εκατομμύρια followers και την οποία έκαναν retweet 32.000 φορές. Ωστόσο μια μεγάλη μερίδα χρηστών θίχτηκε από την ανάρτηση, την οποία και χαρακτήρισαν "ρατσιστικό σκουπίδι" απαιτώντας από την DeGeneres να την κατεβάσει. Η εικόνα μιας πλούσιας λευκής να ιππεύει ένα μαύρο ξύπνησε μνήμες από άλλες εποχές τότε που η σκλαβιά των μαύρων ήταν καθημερινότητα στις ΗΠΑ. Βέβαια άλλοι τόσοι χρήστες έσπευσαν να την δικαιολογήσουν θεωρώντας απίθανο να είναι ρατσίστρια, τονίζοντας πως το meme ήταν κολακευτικό για την ταχύτητα του Μπολτ και πως καμία σχέση με το χρώμα του δεν έχει. 

"Γνωρίζω πολύ καλά τον ρατσισμό που υπάρχει στη χώρα μας. Είναι το άκρως αντίθετο από αυτό που είμαι." έγραψε σε νέα ανάρτησή της μετά τις αντιδράσεις η DeGeneres, χωρίς ωστόσο να κατεβάσει την εικόνα. 

Πολιτισμός
12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Αναρωτιεμαι,αν δεν ηταν λεσβία που σιγουρα εχει βιωσει τον ρατσισμο,θα το βλεπατε τοσο χαλαρα;Εννοειτε οτι δεν ειναι ρατσιστρια,η φωτογραφια ομως ειναι.Οι μαυροι υπηρξαν οντως τα ''taxi'' καποιων λευκων και αναγκαστικα ξυπνα μνημες.Το βρισκω εγωιστικο να μη κατεβαζει τη φωτογραφια μονο και μονο για να αποδειξει τις πραγματικες προθεσεις της,οσο αγνες κι αν ειναι.Αφου καποιοι θυμουνται και πληγωνονται
Αν στη φωτογραφια ειχε καβαλησει το Φελπς ας πουμε ενω κολυμπουσε και εγραφε κατι αντιστοιχο θα ενοχλουσε κανεναν? Οχι, επειδη ο Φελπς ειναι λευκος και του αξιζει! Ελεος ο ιδιος ο Μπολτ την εκανε retweet, χιουμορ το λενε!!
Αν ειχε καβαλησει τον φελπς οπως λες,φυσικα και δεν θα ενοχλουσε κανενα εφοσον ο Φελπς ειναι λευκος και απ οσο γνωριζω οι λευκοι δεν εγιναν ποτε τα ''taxi'' των μάυρων ωστε μια αντιστοιχη φωτογραφια να ξυπνα και αντιστοιχες μνημες.Ξαναδιαβασε το σχολιο μου,γιατι μαλλον δεν το καταλαβες
Ναι αλλά για πόσο ακόμα θα ζούμε με τον φόβο των αντίστοιχων μνημών; δηλαδή πότε δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος να τις ξυπνήσουμε; και τελικά τις ξύπνησε αλήθεια το tweet ή μήπως ο ντόρος των διαφωνούντων;
Φερόμενε ειναι ενα πολυ καλο ερωτημα αυτο που θέτεις!και ειλικρινά εκφράζει και εμενα.Το θέμα ειναι ποιος εχει το δικαίωμα να βάλει ενα stop και να γυρισει αυτη τη ''μαυρη'' σελίδα της ιστοριας οριστικα.Σιγουρα οχι οι λευκοι και μαλιστα σε μια περιοδο οπου η ρατσιστικη αστυνομικη βια εναντια στους μαυρους εχει χτυπησει κοκκινο,κατι που δεν θα επρεπε να αγνοεισει η ellen ως Ανθρωπος της επικοινωνιας.Τι να πω,μακαρι να βρουν τη δυναμη αξιοι εκπροσωποι τους και να πουν ''φτάνει επιτελους,ειμαστε ολοι Άνθρωποι,παμε για αλλα''.Μακάρι
Ένας άνθρωπος που έχει αποδείξει ότι έχει χιούμορ και ότι ρατσιστής θα πρέπει να απολογηθεί σε αυτούς που ακόμα δεν έχουν αποδείξει τίποτα από τα δύο.
Έλεος. Μα, αν έχει παρακολουθήσει κανείς την πορεία της DeGeneres έστω και λίγο, θα ήξερε ότι δεν είναι καθόλου ρατσίστρια. Το αντίθετο μάλιστα, όπως διαφαίνεται και από το φιλανθρωπικό της έργο (για να μη μιλήσουμε για τον ρατσισμό που δέχθηκε η ίδια πριν χρόνια, όταν δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλη).Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι σοβαροφανείς τύποι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν μεταξύ αστείου και σοβαρού.