H Κίνα απαγορεύει τη Lady Gaga εξαιτίας της συνάντησης με τον Δαλάι Λάμα

H Κίνα απαγορεύει τη Lady Gaga εξαιτίας της συνάντησης με τον Δαλάι Λάμα Facebook Twitter
0

H Lady Gaga φέρεται να έχει προστεθεί στη λίστα των εχθρικών ξένων δυνάμεων που είναι ανεπιθύμητες από το  Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας μετά τη συνάντηση με τον Δαλάι Λάμα.

Η αμερικανίδα ποπ τραγουδίστρια με πωλήσεις πάνω από 27 εκατομμύρια άλμπουμ, συναντήθηκε με τον εξόριστο θιβετιανό πνευματικό ηγέτη την Κυριακή πριν από μια διάσκεψη στην Ινδιανάπολη. Οι δυο τους επικέντρωσαν τη συζήτηση σε θέματα όπως  ο διαλογισμός, η γιόγκα και η ψυχική υγεία, αλλά η συνάντηση πυροδότησε μια οργισμένη αντίδραση από το Πεκίνο, τον οποίο χαρακτηρίζει τον πνευματικό ηγέτη ως "λύκο με ράσα μοναχού".

Στην ομιλία του ο Δαλάι Λάμα επικεντρώθηκε στην παγκόσμια σημασία που έχει η οικοδόμηση πόλεων, φιλικών προς τους κατοίκους. Στη συνέχεια ο θρησκευτικός ηγέτης συναντήθηκε με την Lady Gaga και μίλησαν για τη δύναμη της καλοσύνης και πώς μπορεί ο κόσμος να γίνει πιο συμπονετικός.


Η συζήτηση κράτησε περίπου 20 λεπτά και η 30χρονη τραγουδίστρια έθεσε μία σειρά ερωτημάτων που είχε συλλέξει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορούσαν τις αδικίες που συμβαίνουν στον κόσμο. Μίλησαν για την ευγένεια και την ελπίδα, ενώνοντας τα χέρια τους στην αρχή και στο τέλος της συνέντευξης που συντόνιζε η δημοσιογράφος Aν Κάρι.


Η συνέντευξη της τραγουδίστριας με τον 81χρονο Δαλάι Λάμα μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του Facebook και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα, gagadaily.com, ενώ ανέβασε και φωτογραφίες στο Instagram για τους 17,5 εκατομμύρια ακολούθους της.

 

Ο Δαλάι Λάμα, ο οποίος διέφυγε στην εξορία τον Μάρτιο του 1959, επιμένει ότι απλώς επιδιώκει για τους Θιβετιανούς μεγαλύτερη αυτονομία από την κινεζική κυριαρχία. Αλλά οι κυβερνήτες της Κίνας τον θεωρούν εχθρικό αυτονομιστή που συνωμοτεί για να χωρίσει την περιοχή των Ιμαλαΐων από την Κίνα και να προχωρήσει στη δημιουργία ενός θεοκρατικού κράτους.

 

Μετά τη συνάντησή του με τη Lady Gaga, το τμήμα προπαγάνδας του Κομμουνιστικού Κόμματος εξέδωσε «μια σημαντική εντολή» με την οποία ανακοίνωσε την πλήρη απαγόρευση του ρεπερτορίου της από την ηπειρωτική Κίνα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα σε εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ και διάφορα άλλα τοπικά μέσα.

Ιστοσελίδες και οργανισμοί μέσων μαζικής ενημέρωσης διατάχθηκαν να σταματήσουν την μετάδοση και αναπαραγωγή των τραγουδιών και των βίντεοκλιπ της Gaga ενώ το τμήμα προπαγάνδας εξέδωσε επίσης να γίνει δημόσια καταδίκη της συνάντησης αυτής.

Η Κίνα έχει και στο παρελθόν απαγορεύσει καλλιτέχνες και συγκροτήματα όπως οι Maroon 5, Bjork και οι Oasis από τη χώρα μετά τη συνάντησή τους με τον Δαλάι Λάμα ή δηλώσεις που έκαναν υπέρ της ανεξαρτησίας του Θιβέτ. Από το στρατόπεδο της Gaga φέρεται να μην έχει γίνει ακόμη κάποια επίσημη τοποθέτηση για την απαγόρευση, αλλά σημειώνεται πως η τραγουδίστρια γνώριζε πως η συνάντηση αυτή θα πυροδοτούσε αντιδράσεις.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπήρχαν στιγμές που φλέρταρα»: Ο Κέβιν Σπέισι αρνείται ότι συμπεριφέρθηκε έκνομα μετά από νέες καταγγελίες

Πολιτισμός / «Υπήρχαν στιγμές που φλέρταρα»: Ο Κέβιν Σπέισι αρνείται ότι συμπεριφέρθηκε έκνομα μετά από νέες καταγγελίες

Ο Κέβιν Σπέισι προέβη σε δημόσια διάψευση νέων ισχυρισμών για παράνομη συμπεριφορά, εν όψει ενός νέου ντοκιμαντέρ που αναμένεται να κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα.
NEWSROOM