Πώς η J.K. Rowling βοήθησε μία Ελληνίδα που έχει πέσει θύμα bullying και σεξουαλικής επίθεσης

Πώς η J.K. Rowling βοήθησε μία Ελληνίδα που έχει πέσει θύμα bullying και σεξουαλικής επίθεσης Facebook Twitter
0

Η χρήστρια του Twitter ㅤKate△⃒⃘ 31daysclean (@AlwaysJLover) που φέρεται να ζει στην Ελλάδα, αν και γράφει τα tweets στα αγγλικά, είναι μεγάλη θαυμάστρια των βιβλίων του Χάρι Πότερ.

Πριν από δύο μέρες αποφάσισε να στείλει ένα πολύ προσωπικό μήνυμα στη J.K Rowling, στο οποίο εξομολογείται ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης και bullying, αλλά και πως έχει αποπειραθεί να βάλει τέλος στη ζωή της 8 φορές.

Η κοπέλα εξηγεί  στο μήνυμα της ότι προσπαθεί πολύ σκληρά να μην τιμωρεί τον εαυτό της αυτοτραυματίζοντάς τον και ευχαριστεί τη Βρετανίδα συγγραφέα για τη συμπαράσταση και τη στήριξη που της έχει παράσχει μέσα από τα βιβλία της.

Στο τέλος του μηνύματος η Kate (σ.σ. δεν γνωρίζουμε το πραγματικό της όνομα) ζητά από την Rowling να της γράψει και να της στείλει μία πολύ γνωστή φράση από τα βιβλία, το ξόρκι «Expecto Patronum», για να την «χτυπήσει» ως tatto στον καρπό που τραυματίζει πιο συχνά, έτσι ώστε να θυμάται ότι πρέπει να προσέχει τον εαυτό της.

Η ανταπόκριση της  J.K Rowling ήταν άμεση. Έστειλε μία φωτογραφία με τη φράση γραμμένη χειρόγραφα και την εξής απάντηση: «Μου αρέσει που προσπαθείς να επουλώσεις τις πληγές σου και να προστατέψεις τον εαυτό σου. Το αξίζεις αυτό. Ελπίζω να βοηθήσει».

Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους συνομιλούν μέσω twitter. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Kate είχε στείλει ξανά μήνυμα στην δημοφιλή συγγραφέα ρωτώντας την γιατί δεν είναι στην Ελλάδα να την πάρει αγκαλιά και να της πει ότι όλα θα πάνε καλά. Η Rowling της είχε στείλει μία διαδικτυακή αγκαλιά και της είχε υποσχεθεί ότι όλα θα πάνε καλά.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM