To blogger.com κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας

To blogger.com κλείνει 10 χρόνια λειτουργίας Facebook Twitter
0

Σε μια εποχή που οι online ανησυχίες μας έχουν στριμωχτεί σε 140 χαρακτήρες (βλ. twitter) ή σε staus updates, και με την διάσημη πλατφόρμα blogger.com, που μας φέρνει το Blogspot στις οθόνες μας, να κλείνει τα 10 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται πόσο σημαντική μπορεί να θεωρείται πλέον η συνήθεια του blogging.

Σύμφωνα πάντως με τους ιθύνοντες αυτή η πολύ προσωπική μέθοδος online δημοσίευσης των ενδοτέρων μας (και όχι μόνο) φαίνεται να έχει ακόμα αρκετό μέλλον, ιδίως όταν αρχίσουν να "μιλάνε" οι αριθμοί.

Έτσι, η πλατφόρμα του Blogger, μετά από 10 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας και με πάνω από 300 εκ. ενεργούς αναγνώστες διαθέτει αρκετές λέξεις που θα γέμιζαν κατά μέσο όρο 3.2 εκατομμύρια βιβλία, σε μορφή μυθιστορήματος.

Κάτι που μεταφράζεται σε δημοσίευση 270.000 λέξεων το λεπτό, ή 388 εκ. λέξεων την ημέρα.

"Δεν είμαστε κάτι περισσότερο από ένα προϊόν που επιβιώνει χάρις στις ιστορίες που δημοσιεύουν οι χρήστες μας, μέσω της πλατφόρμας μας. Χωρίς αυτές ο Blogger απλά δεν θα υπήρχε", δήλωσε ο Ρικ Κλάου, ένας εκ των product managers της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα του Blogger -που επηρέασε όσο τίποτε άλλο την εκδήλωση κοινωνικότητας των χρηστών του internet, προλειαίνοντας το έδαφος για τα social networks-  ξεκίνησε εν μέσω της  "dot-com" έκρηξης (πριν αυτή αποδειχτεί "φούσκα"), από μια ανερχόμενη εταιρεία με βάση το Σαν Φραντσίσκο, ονόματι Pyra.

Το εκπληκτικό της ιστορίας; Ένας εκ των ιδρυτών της, ο Ev Williams, είναι σήμερα ένας από τους τρεις ιθύνοντες νόες του Twitter, της δημοφιλούς πλατφόρμας micro-blogging.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM