ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΓΝΩΜΗ: Γκέι Ινδία καλεί Μητροπολίτη Καλαβρύτων

ΓΝΩΜΗ: Γκέι Ινδία καλεί Μητροπολίτη Καλαβρύτων Facebook Twitter
0

Μεγάλος τηλεοπτικός ειδησεογραφικός ("κίτρινων" προδιαγραφών) σταθμός στην Ινδία πρόβαλε ρεπορτάζ για την γκέι κουλτούρα της χώρας, όπου ξεμπρόστιαζε μια σειρά από νεαρούς που συνομιλούσαν με άλλους νεαρούς στην ιστοσελίδα PlanetRomeo.com, γνωστή σε μας και ως GayRomeo. Οι ρεπόρτερς του TV9 δεν δίστασαν να παγιδεύσουν ανυποψίαστους χρήστες του GayRomeo, στέλνοντας τους δελεαστικά μηνύματα όπου ζητούσαν να έχουν τηλεφωνική επαφή μαζί τους. Στη συνέχεια κατέγραψαν τις συνομιλίες και τις δημοσιοποίησαν στο ρεπορτάζ, ντύνοντας τες οπτικά με φωτογραφίες των θυμάτων αλλά και προσωπικές τους λεπτομέρειες όπως επάγγελμα, τόπο καταγωγής, κοινωνική τάξη κλπ. Όλα αυτά σόκαραν τους προοδευτικούς πολίτες της Ινδίας που λίγες μέρες πριν γιόρταζαν κατά χιλιάδες την Γκέι Παρέλαση Περηφάνιας στη Βομβάη, που έχουν (και χαίρονται) τον πρώτο ανοιχτά γκέι πρίγκηπα της χώρας (Prince Manvendra Singh Gohil) και που, εδώ και λίγο καιρό, απέκτησαν 3 γκέι περιοδικά εθνικής εμβέλειας. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι πια παράνομη στην Ινδία, με νόμο του 2009. Η μυθολογία τους έχει μια σειρά από θεότητες οι οποίες είναι ερμαφρόδιτες.

Το ρεπορτάζ του TV9 κυκλοφόρησε και στο κανάλι του σταθμού στο Youtube, από όπου αποσύρθηκε μετά από καταγγελίες χρηστών. Επανακυκλοφόρησε όμως, αυτή τη φορά από τους ίδιους τους χρήστες, ως ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον του ομοφοβικού σταθμού.

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;

Στην Ελλάδα του 70, εφημερίδες όπως η Αυριανή του αξιότιμου κυρίου Κουρή, αλλά και άλλες πιο "καθωσπρέπει", ξεμπρόστιαζαν με περισσή ευκολία και αξιοπερίεργο μίσος γκέι συμπολίτες μας, και δη επώνυμους, όπως ο Μ. Χατζιδάκης, ο Κ. Ταχτσής ή ο Ιόλας, με πιπεράτο ρεπορτάζ που θα ζήλευαν και οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ του Ινδικού TV9. Νέοι τότε δημοσιογράφοι όπως ο Αιμίλιος Λιάτσος, η Αγγελική Νικολούλη και άλλοι γνωστοί και άγνωστοι φτωχοδιάβολοι του κίτρινου τύπου, έχτισαν την καριέρα τους πάνω στα "κουφάρια" γκέι συμπολιτών τους, τους οποίους έκραζαν επώνυμα με εξοντωτικό ρυθμό και ντελιριακή εμπάθεια γιατί απλά ήταν γκέι, "κίναιδοι" στην επικίνδυνη γλώσσα της εποχής.

Πιο πρόσφατα, ο Μάκης Τριανταφυλόπουλος είχε προσπαθήσει να ξεμπροστιάσει αξιωματικούς του στρατού που τόλμησαν να έχουν προφίλ σε ανάλογη γκέι ιστοσελίδα. Μπράβο Μάκη, για ακόμη μια φορά έσωσες την κοινωνία από τους κακούς γκέι. Στο ίδιο μήυκος κύματος και η Τατιάνα Στεφανίδου, η οποία όσο και προσπαθεί να κρατήσει τα προσχήματα, καλώντας και ξανακαλώντας τον Γρηγόρη Βαλλιανάτο, δεν μπορεί να κρύψει την απέχθεια της προς οτιδήποτε παρεκκλίνει από τις αρχές της αθάνατης ελληνικής συντηρητικής κοινωνίας.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με την ρητορική μίσους σε εσχατολογική ρε μείζονα που εκτοξεύουν κατ εξακολούθηση, ο ένας μετά τον άλλον, οι αξιότιμοι πατέρες της ορθόδοξης ημών εκκλησίας. Διαβάζω στην ιστοσελίδα του περιοδικού Antivirus (http://www.avmag.gr/?p=2367 ) την πιο πρόσφατη επίθεση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, ο οποίος κρίνει τους γκέι πάντες, όπως θα έκανε κάθε καλός χριστιανός με δεξιά ευθιξία, αποκαλώντας τους "εκτρώματα της φύσης". Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αμβρόσιος ετοιμάζει ανάλογο ρεπορτάζ με αυτό του Ινδικού TV9, το οποίο θα προβάλει το κανάλι της εκκλησίας σε συνεργασία με τον ετερο-ήμισυ-ομοφοβικό Άνθιμο. Υποθέτω πως ως δόλωμα θα χρησιμοποιήσουν παπάδες που ξέρουν καλά τις πιάτσες των γκέι και μπορούν εύκολα να παγιδέψουν όσους κουσουρλήδες ξεστρατίζουν από το δρόμο του θεού. Κι αφού πάρουν τα απαραίτητα μαθήματα γκροτέσκας καταγγελτικής ψευδο-δημοσιογραφίας από τους διεισδυτικούς γκλόσι ινστρούχτορες του Ινδικού TV9, αλλά και ανάλογους δικούς μας, θα βγάλουν, με την πατριωτική αντρίλα που τους χαρακτηρίζει, στη φόρα τα άπλυτα όσων κατάφεραν να παγιδέψουν, σώζοντας έτσι την Ελλάδα από τους διαφθορείς της.

Το παραπάνω σενάριο είναι φυσικά υποθετικό. Στην πραγματικότητα, ειδήσεις της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι έχει αναρτηθεί ήδη από το υπουργείο δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων ένα νέο σχέδιο νόμου για την "καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας", το οποίο για πρώτη φορά ποινικοποιεί τη "διέγερση βιαιοπραγιών ή εχθροπάθειας" σε βάρος των ομοφυλόφιλων. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του gaywebtv.gr, και περιγράφει και το σχέδιο νόμου στη σελίδα του υπουργείου, "Εξασφαλίζεται ότι η διερεύνηση και ποινική δίωξη των εγκλημάτων ρατσισμού και ξενοφοβίας γίνεται αυτεπάγγελτα και δεν εξαρτάται από αναφορές ή καταγγελίες των θυμάτων, τα οποία είναι συχνά ιδιαιτέρως ευάλωτα και διστάζουν να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες", και "Επεκτείνεται η προστασία και σε ομάδες ή πρόσωπα που δεν προσδιορίζονται μόνο με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή τους αλλά και τον γενετήσιο-σεξουαλικό τους προσανατολισμό". Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την καταπολέμηση της ρητορικής του μίσους και την χαιρετίζουμε με περισσή χαρά και ικανοποίηση. Ελπίζουμε να γίνει νόμος και να εφαρμοστεί με συνέπεια, όχι όπως συνέβη με τον προηγούμενο: "Στην χώρα μας, οι συμπεριφορές που αποβλέπουν σε φυλετικές διακρίσεις έχουν ποινικοποιηθεί, ως ένα βαθμό, όπως προαναφέρθηκε από τον ν. 927/1979. Δεδομένου, όμως, ότι ο παραπάνω νόμος έχει εφαρμοστεί ελάχιστα και ήδη κρίνεται ανεπαρκής, ενόψει των σοβαρών προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα μας κατά τη μετάβασή της σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, η ισότιμη προστασία όλων των ατόμων, ανεξάρτητα από τα ιδιαίτερα φυσικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά τους ή τον γενετήσιο-σεξουαλικό προσανατολισμό τους, προβάλλει ως πρωταρχική υποχρέωση του κράτους".

Πρόκειται όμως πραγματικά για δέσμευση και πρωταρχική υποχρέωση του κράτους να προστατεύει και τους γκέι, τις λεσβίες, τους αμφί και τους τρανσέξουαλς από επικίνδυνες ομοφοβικές δηλώσεις και πρακτικές των ούλτρα-συντηρητικών θερμοκέφαλων; Αν ναι, τότε ελπίζουμε μόνο να μην υπάρξει κανενός είδους ασυλία σε παπάδες και πολιτικούς, και να μην την γλιτώσουν τελικά οι απανταχού Ψωμιάδηδες, Καρατζαφέρηδες, Άνθιμοι και Αμβρόσιοι που μολύνουν καθημερινά τον δημόσιο λόγο με το μικρόβιο της μισαλλοδοξίας και του ρατσισμού.

Όπως όμως επισημαίνει η κριτική που ήδη ασκείται στο σχέδιο νόμου: "Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, ποινικό αδίκημα είναι μόνον η πρόκληση ή διέγερση σε βιαιοπραγίες ή εχθροπάθεια, όχι η απλή διάδοση ισχυρισμών που προσβάλλουν ομάδες. Ενώ δηλαδή με τον 927/1979 είναι ποινικοποιημένος ο ίδιος ο μισαλλόδοξος λόγος, με αυτό το νομοσχέδιο ποινικοποιείται μόνο η πρόκληση βιαιοπραγιών ή η πρόκληση εξωτερίκευσης μίσους/αντιπαλότητας ("εχθροπάθεια"). Και πάλι όμως, κατά το νομοσχέδιο δεν αρκεί αυτή η πρόκληση για να έχουμε το αδίκημα: πρέπει να υπάρχει και η επιπρόσθετη προϋπόθεση ότι αυτή η πράξη "μπορεί να εκθέσει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη". (Άρθρο 4) Δηλαδή αυτό που απαγορεύει το νομοσχέδιο ως αδίκημα είναι: πρόκληση/διέγερση + βιαιοπραγίες/εχθροπάθεια + ενδεχόμενη διακινδύνεση της δημόσιας τάξης. Με αυτό το σχήμα, ο ομοφοβικός δημόσιος λόγος ενός ιεράρχη λ.χ. δεν θα είναι ποτέ ποινικά κολάσιμος". (http://elawyer.blogspot.com/2011/02/to.html )

0

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και εκπρόσωπο του κόμματος της Ελληνικής Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM
Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική / Παύλος Μαρινάκης για Μάτι: Εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στη συγκεκριμένη υπόθεση εφαρμόστηκε ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίστηκε το 2019 από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν φύγει από την εξουσία, δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
NEWSROOM