Γκίντερ Έτιγκερ: Η αδειοδότηση των καναλιών είναι ευθύνη των κρατών – μελών

Γκίντερ Έτιγκερ: Η αδειοδότηση των καναλιών είναι ευθύνη των κρατών – μελών Facebook Twitter
2


 

Αυστηρά και κατηγορηματικά τοποθετήθηκε ο ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας, Γκίντερ Έτιγκερ και αναφορικά με τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την κατάργηση ανεξάρτητων ραδιοτηλεοπτικών αρχών (όπως το ΕΣΡ και η ΕΕΤΤ) και δεδομένων των δραματικών εξελίξεων στο ελληνικό ραδιοτηλεπτικό τοπίο.

«Η ύπαρξη κατάλληλων ρυθμιστικών εξουσιών και η μη υπαγωγή τους σε κατευθυντήριες γραμμές αποτελούν δείκτες της ανεξαρτησίας της ρυθμιστικής αρχής», είπε ο κ. Γκίντερ, ενώ έκανε ειδική μνεία στο φλέγον θέμα των αδειοδοτήσεων, επισημαίνοντας ότι είναι θέμα της κάθε χώρας, ο τρόπος με τον οποίο αδειοδοτεί τηλεοπτικές επιχειρήσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία επισημαίνει την ανεξαρτησία, αλλά όχι την ασυδοσία σε ζητήματα εφαρμογής της νέας ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας και όπως χαρακτηριστικά είπε «οι υπηρεσίες της Επιτροπής εξακολουθούν να εξετάζουν τις πιθανές συνέπειες των διατάξεων που διέπουν τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό υπαλλήλων ανά σταθμό, αλλά και το κλειστό μητρώο των εργαζομένων στη δομική ελευθερία της παροχής υπηρεσιών».

Σημειώνεται ότι τις τοποθετήσεις του κ. Έντιγκερ προκάλεσε σχετικό ερώτημα της ευρωβουλευτού, Εύας Καϊλη που δημοσίευσε και την άποψη της – για τις απαντήσεις – στο Twitter.   

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ