ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Μάριο Βάργκας Λιόσα κατηγορεί τους New York Times για κιτρινισμό

Ο Μάριο Βάργκας Λιόσα κατηγορεί τους New York Times για κιτρινισμό Facebook Twitter
0

O 79χρονος διάσημος Περουβιανός συγγραφέας Μάριο Βάργκας Λιόσα, ο οποίος τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2010, άσκησε σκληρή κριτική στην εφημερίδα New York Times την Κυριακή για τη δημοσίευση «συκοφαντικών και δόλιων» σχολίων που συνόδευαν ένα άρθρο δημοσιευμένο στη Daily Mail.

 

Σύμφωνα με τα κουτσομπολιά που δημοσίευσαν οι New York Times στην κριτική του βιβλίου του, περίπου μια εβδομάδα πριν 

εκδοθεί το «Σημειώσεις για το θάνατο του Πολιτισμού», ο συγγραφέας άφησε την επί 50 χρόνια σύζυγό του για την 64χρονη , μοντέλο, πρώην βασίλισσα ομορφιάς γνωστή ως το μαργαριτάρι της Μανίλα, και πρώην σύζυγο του Χούλιο Ιγκλέσιας. Σύμφωνα πάλι με την εφημερίδα, ο Βάργκας Λιόσα ανακοίνωσε τη σχέση τους στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, και πούλησε τις φωτογραφίες και την "αποκλειστική" ιστορία στο ισπανικό περιοδικό Hola!, για 850.000 ευρώ.

 

«Δεν είχα ποτέ λογαριασμό στο Twitter, και ποτέ δεν δημοσίευσα και δεν θα δημοσιεύσω οτιδήποτε σε οποιονδήποτε λογαριασμό στο Twitter. Ποτέ δεν πούλησα φωτογραφία ή ιστορία για το περιοδικό Hola! ή οποιοδήποτε άλλο, σε σχέση με οποιαδήποτε σχέση ή προσωπική υπόθεση» απάντησε ο διάσημος συγγραφέας.

Ο κριτικός Joshua Cohen που υπογράφει το άρθρο στους NYT  για το βιβλίο του Βάργκας Λιόσα, άντλησε πληροφορίες από σχόλια που δημοσιεύτηκαν σε άρθρο της Daily Mail, αν και ο ίδιος δεν αναφέρει ως πηγή την εφημερίδα.

«Έμαθα εμβρόντητος ότι αυτό το είδος του κουτσομπολιού μπορεί να λειτουργήσει σε μια αξιοσέβαστη δημοσίευση όπως η κριτική βιβλίου», έγραψε ο Βάργκας Λιόσα.

Κατά την επανεξέταση της κριτικής που έγραψε ο Cohen, οι συντάκτες των NYT ανέφεραν ότι η πληροφορία αυτή δεν επαληθεύτηκε από τον αρθρογράφο ή άλλους συντάκτες πριν από τη δημοσίευσή της.

Οι συντάκτες διαπίστωσαν ότι ο κριτικός άντλησε τις πληροφορίες ως επί το πλείστον από το άρθρο της Daily Mail, δίχως καμία διασταύρωση. «Η χρήση αυτών των πληροφοριών έρχεται σε αντίθεση με τα δημοσιογραφικά πρότυπα των Times, και δεν θα έπρεπε να συμπεριληφθούν» τόνισαν οι διορθωτές.

0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM