Δικαιώθηκε η «10η Εντολή» για την υπόθεση της Σαντορίνης

Δικαιώθηκε η «10η Εντολή» για την υπόθεση της Σαντορίνης Facebook Twitter
8

Τη δικαστική  δικαίωση της σειράς την οποία σκηνοθετεί για την υπόθεση της Σαντορίνης, της γυναίκας δηλαδή που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της ο οποίος περιέφερε το κεφάλι στους δρόμους, ανακοίνωσε ο Πάνος Κοκκινόπουλος.

«Τελευταία μας είχαν κάνει ασφαλιστικά μέτρα, οι συγγενείς της κοπέλας από τη Σαντορίνη, και βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου που μας δικαιώνει απόλυτα. Η απόφαση λέει ότι αυτό που κάνουμε είναι ένα έργο τέχνης, ότι ο δημιουργός έχει το δικαίωμα να παίρνει μια ιστορία που είναι διάσημη και να την παραλλάσει όπως θέλει αυτός και νομίζω ότι είναι πολύ καλό ως δεδικασμένο», είπε ο σκηνοθέτης της «10ης Εντολής».

Υπενθυμίζεται ότι όταν οι συγγενείς του θύματος πληροφορήθηκαν πως η σειρά "θα ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, ζητώντας να απαγορευτεί η προβολή του συγκεκριμένου επεισοδίου.

8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Στο μέλλον σίγουρα θα υπάρχουν πιο δίκαια μέτρα εναντίον της παραγωγής. υπομονή και θα μαζευτούν και άλλες υποθέσεις. Δεν νομίζω να περάσει απαρατήρητο το γεγονός να διαιωνίζεται μια αληθινή ιστορία έστω και παραλλαγμένη. Υπάρχει και το ίντερνετ μην το ξεχνάμε. Η ιστορία είναι η ίδια στη δομή δεν έχει παραλλαγές. Και μόλις κατάλαβα πως μέχρι και την ίδια τη σειρά τη προωθούν ανήθικα. Κανένας από τους θεατές τους δεν λέει «σε αυτό το επεισόδιο θα δούμε μια εφιαλτική ιστορία », λένε «αυτό το επεισόδιο είναι εκείνη η εφιαλτική ιστορία». Αυτά τα «επεισόδια» θα μείνουν για πάντα, από τη στιγμή που ψηφιοποιούνται. Ντροπή να μην καταλαβαίνουν. Η τηλεόραση, γενικά ό,τι έχει περιεχόμενο, αν πέσει σε χέρια ερασιτεχνών, μπορεί να γίνει αιτία άνθρωποι που δεν φταίνε να υποφέρουν.
Οι συγγενείς έπρεπε να κινηθούν νομικά από νωρίς, ώστε να μην γίνει καμία χρήση της ιστορίας σε μυθοπλασία, επειδή υπάρχουν σοβαροί λόγοι να προκληθεί στεναχώρια σε μέλη οικογένειας και ψυχολογικός εξαναγκασμός αναβίωσης του εφιάλτη. Από την άλλη το οπτικοακουστικό έργο που είναι βασισμένο σε αληθινή τρομαχτική (και όχι αισιόδοξη) ιστορία, πρέπει να έχει την ευλογία των συγγενών που αφορά άμεσα τη ζωή τους. Και συμφωνώ σε αυτό που διάβασα: "... μην μάθουμε να ασπαζόμαστε κατηγορηματικές λεπτομέρειες αληθινών ιστοριών, μέσα από μυθοπλαστικές προσαρμογές τους."
Οι συγγενείς μπορούν να μην δουν το επεισόδιο. Κανένα τραύμα δε θα προκληθεί. Η ιστορία έγινε γνωστή από τα ΜΜΕ, που έκαναν μεγαλύτερο κακό με τη συνεχόμενη έκθεση του κοινού στο θρήνο αυτής της οικογένειας. Απο τη στιγμή που υπάρχει σεβασμός, δεν στοχοποιεί/κρίνει κάνενα, δεν χρησιμοποιεί ποτέ αληθινά ονόματα, δεν θεωρώ παράλογο να μην παιχτεί το επεισόδιο.
Αυτός δεν είχε βγει και έλεγε ότι δεν υπάρχει επεισόδιο βασισμένο σ'αυτή την υπόθεση; Ότι είδαν οι συγγενείς της κοπέλας μια σκηνή από άλλο άσχετο εντελώς επεισόδιο και παρανόησαν; Έλεος πια πόσο δούλεμα!
μήπως όμως να σεβόμασταν λίγο τον πόνο των ανθρώπων και αν αφήναμε λίγο την τέχνη στην άκρη? κύριε κοκκινόπουλε αν έιχε συμβεί σε εσάς θα το κάνατε τηλεταινία?