Το σχόλιο του New Yorker για το σκάνδαλο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Χίλαρι Κλίντον

Το σχόλιο του New Yorker για το σκάνδαλο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Χίλαρι Κλίντον Facebook Twitter
0

Η Χίλαρι Κλίντον έχει τον δικό της ιδιωτικό server ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, γιατί μην έχει λοιπόν και την ολόδική της σειρά από emojis;

Το έργο αυτό φαίνεται πως ανέλαβε ο καλλιτέχνης Barry Blitt, σχεδιάζοντας 30 emojis με πρωταγωνίστρια την ίδια για το επόμενο εξώφυλλο του περιοδικού New Yorker.

To εξώφυλλο δεν αποτελεί παρά το σχόλιο του περιοδικού για το πρόσφατο σκάνδαλο με την ηλεκτρονική αλληλογραφία της Χίλαρι Κλίντον (email gate) που απασχόλησε δεόντως τα αμερικάνικα μέσα.

Η λεπτομέρεια που κάνει την διαφορά στο εξώφυλλο είναι το emoji που διακομωδεί το εξώφυλλο του περιοδικού TIME που απεικόνιζε την Κλίντον με " διαβολικά κέρατα" στο κεφάλι (κάτω δεξιά).

Το σχόλιο του New Yorker για το σκάνδαλο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Χίλαρι Κλίντον Facebook Twitter

To email-gate
Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον δέχθηκε σφοδρή κριτική επειδή χρησιμοποιούσε τον προσωπικό λογαριασμό της για να στέλνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την εποχή που ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, αντί να χρησιμοποιεί τον επίσημο λογαριασμό του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για κάθε αλληλογραφία της, όπως ορίζουν οι κανονισμοί ασφαλείας.

Η χρήση μιας ιδιωτικής διεύθυνσης, αντί για την επίσημη, μπορεί να καταστήσει πολύ δύσκολη την αρχειοθέτηση, δεδομένου ότι τα μηνύματα αποθηκεύονταν στον ιδιωτικό σέρβερ της Κλίντον και όχι στον κρατικό.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, η Κλίντον είπε ότι ήταν πιο βολικό για την ίδια να χρησιμοποιεί τον προσωπικό λογαριασμό της, για να μην χρειάζεται να κουβαλάει δύο συσκευές.


Υποστήριξε όμως ότι «η μεγάλη πλειοψηφία» των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε πήγαν σε διευθύνσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και κατά συνέπεια έχουν διατηρηθεί.

Η πρώην υπουργός τόνισε ότι ο δικός της σέρβερ «θα παραμείνει ιδιωτικός», αλλά διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε έστειλε «εμπιστευτικά έγγραφα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» από τον προσωπικό της λογαριασμό, παρά μόνο μηνύματα που αφορούσαν σε προσωπικά ζητήματα όπως ο γάμος της κόρης της, τα μαθήματα γιόγκα που παρακολουθούσε, ή η κηδεία της μητέρας της.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποφάσισε για λόγους διαφάνειας να δημοσιοποιήσει σε ένα ειδικό site όλα τα μηνύματα που είχε στείλει η Κλίντον από τον προσωπικό της λογαριασμό κατά τη διάρκεια της θητείας της.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM