Επανασυστήνεται η ΕΡΤ

Επανασυστήνεται η ΕΡΤ Facebook Twitter
14

Την επανασύσταση της ΕΡΤ από μηδενική βάση προανήγγειλε πριν από λίγο ο Πρωθυπουργός στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την «ντροπή του μαύρου» την 11η Ιουνίου του 2013, ημέρα που έκλεισε η ΕΡΤ, και για την ανάγκη αυτόνομης ενημέρωσης.

Όπως είπε η νέα ΕΡΤ δεν θα επιβαρύνει τον Προϋπολογισμό αλλά θα συντηρείται από το ανταποδοτικό τέλος.

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
Τοιμαστείτε μάγκες ! Έρχονται τα "ισοδύναμα" μέτρα για το άνοιγμα της ΕΡΤ, την αύξηση του κατώτατου, τις επαναπροσλήψεις καθαριστριών και σχολικών φυλάκων - τροχονόμων που τόσο έχει ανάγκη η χώρα μας. Όλα πιά θα μπούν σε μιά τάξη, το μισητό μνημόνιο θα καταργηθεί και θα συνεχίσει το 8,5 % των Ζακυνθινών να είναι τυφλοί και να παίρνουν επιδόματα, οι ΟΤΕτζήδες να βγαίνουν στα 50, οι λιμενικοί στα 47 και περίπου το 7% των ασφαλισμένων όλων των ταμείων να παίρνουν σύνταξη ενώ είναι νεκροί ! Δέν ξέρω άν ο Αλέξης θα περάσει τους πλούσιους απο μπλέντερ αλλά οι ελεύθεροι επαγγελματίες μάλλον θα επισκεφτούμε σύντομα τον γκισέ για "περαιώσεις" κι άλλα τέτοια καλούδια.
Το ανταποδοτικό τέλος μέσω ΔΕΗ που πληρώνουμε εμείς εννοείς Αλέξη μου; Ευτυχώς που δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό...ΥΓΤουλάχιστον ελπίζω όταν λέει από μηδενική βάση, θα ανοίξει με ένα λογιστήριο κι όχι με τα 6 που είχε πριν.
Τι τρώγεσαι με τα ρούχα σου ρε Δον Ιδιώτη;;;...Οι Ευρωπαίοι τους οποίους υμνείς κάθε λίγο είναι γεμάτοι αναλογικά-ανταποδοτικά τέλη, ακριβώς για να μην επιβαρύνεται ο γενικός προϋπολογισμός τους.
@Δον Ιδιώτης 8.2.2015 | 22:19«@Ο Νοών... νοείτω Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό που λες, στο μνημόνιο υπήρχε όρος να καταργηθούν όλα τα τέλη και οι φόροι υπέρ τρίτων, λογικά για να το ζητούν αυτό οι ευρωπαίοι το έχουν κάνει αυτοί πρώτα».Δον Ιδιώτη έχω ζήσει και εργαστεί για μεγάλο διάστημα στη βόρεια Ευρώπη στην οποία εξακολουθώ να ταξιδεύω πολύ συχνά λόγω εργασίας και μιλάω εκ πείρας. Όσο αφορά τα τηλεοπτικά τέλη των περισσοτέρων χώρών, συγκριτικά με τα δικά μας, είναι πανάκριβα και μάλιστα ανά δηλωμένο τηλεοπτικό δέκτη (!!!) και αλλοίμονο σε όποιον το κρύψει ή κάνει ανειλικρινή δήλωση (βλέπε Γερμανία). Βέβαια διαφορετικά τα εισοδήματα εκεί, διαφορετικά εδώ... Αναφέρεσαι στο μνημόνιο στο οποίο περιλαμβανόταν ο όρος πως πρέπει να καταργηθούν όλα τα τέλη και οι φόροι υπέρ τρίτων. Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αλλά το γεγονός ότι το πρόγραμμα «διάσωσης» (μνημόνιο) δεν πέτυχε (γιατί άραγε;;; [ρητορικό ερώτημα]), σε αυτό, εξακολουθεί, να οφείλεται η μετά κρίσης κατρακύλα μας...Κάτι τελευταίο. Αν θυμάμαι καλά, σε ένα σχόλιο σου είχες αναφέρει τον αδερφό σου που είχε κάνει ένα ντοκιμαντέρ (θυμάμαι σωστά;) και οποίος δεν είχε καμία ανταπόκριση από την τότε ΕΡΤ όταν απευθύνθηκε σε αυτούς (με το τότε και μέχρι προσφάτως, τρισάθλιο καθεστώς της αυτό των «ημετέρων»...). Ας ελπίσουμε και μάλλον αυτό θα γίνει, ότι το νέο καθεστώς της προσεχούς επαναλειτουργούσης ΕΡΤ θα είναι αξιοκρατικό και θα ανοίγει τις πόρτες της σε όλους τους δημιουργούς. Σε ποιούς άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, άραγε, θα εξακολουθούμε να παρακολουθούμε και κάποια αξιόλογα προγράμματα;;;...Συμφωνώ απόλυτα με την απάντηση που σου έδωσε Παρατηρητής:«Καλό θα ήταν οι ενστάσεις σου για την κρατική τηλεόραση να αφορούν την ποιότητα τον πλουραλισμό και την αυτονομία της. Αλλά όμως όχι ...δεν κάνεις αυτό, σε απασχολεί το ανταποδοτικό τέλος (4 ευρώ)».Υ.Γ.: Δον Ιδιώτη, πολύ φοβάμαι ότι είσαι εμπαθής και όχι αντικειμενικός και δίκαιος.
ρε ιδιώτη πετάς ένα 50% και όποιον πάρει ο χάρος. Γιατί δεν μιλάς για το πόσο είναι το ποσό που πάει στην ΕΡΤ ? και συγκριτικά πόσο μικρότερο είναι απ όλες τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ?
Δον Ιδιώτη, στον λογαριασμό το τέλος που έχει η κρατική τηλεόραση είναι το μικρότερο όλων. Ας δούμε τι ανταποδοτικότητα έχουν τα δημοτικά τέλη, αλλά και οι μυστήριες Ρυθμιζόμενες Χρεώσεις, που είναι ένα καπέλο σχεδόν στο 100% της κατανάλωσης του ρεύματος.Όσο για τα υπόλοιπα σχόλιά σου, ελπίζω κι εγώ να ξεφύγουμε από τις αγκυλώσεις του 1980, με τα πολυδάπανα δικαιώματα ποδοσφαιρικών αγώνων και τις αθρόες αδιαφανείς προσλήψεις αργόμισθων.
"Όσο αφορά τα τηλεοπτικά τέλη των περισσοτέρων χώρών, συγκριτικά με τα δικά μας, είναι πανάκριβα και μάλιστα ανά δηλωμένο τηλεοπτικό δέκτη"αυτό είναι πολύ πιο δίκαιο απ' ό,τι εδώ που είναι ανά δηλωμένη ηλεκτρική παροχή με αποτέλεσμα να πληρώνουν ΕΡΤ τα ασανσέρ, οι γεωτρήσεις και οι οικοδομές. επίσης υποψιάζομαι ότι δεν τα κάνουν ισόβιο βόλεμα ολόκληρων οικογενειών.