ΣτΕ: Συνταγματικό το “μαύρο” στην ΕΡΤ

ΣτΕ: Συνταγματικό το “μαύρο” στην ΕΡΤ Facebook Twitter
3

 

Συνταγματικό κρίθηκε το λουκέτο στην ΕΡΤ τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με το σκεπτικό ότι το κλείσιμο ήταν μικρής διάρκειας, αφού σε μικρό σχετικά διάστημα λειτούργησε νέος κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας και κατά συνέπεια δεν τίθεται θέμα νομιμότητας.

 


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανώτατοι δικαστές με οριακή πλειοψηφία απέρριψαν την προσφυγή της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης» (ΠΟΣΠΕΡΤ) και του πρόεδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

 

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι το άρθρο 15 του Συντάγματος το οποίο αναφέρεται στη λειτουργία της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης δεν επιβάλλει την υποχρέωση στην Πολιτεία να δημιουργήσει κρατική τηλεόραση.



Ωστόσο - κατά τις ίδιες πληροφορίες - υπάρχουν και πολλές μειοψηφίες, οι οποίες θα αποτυπωθούν στο σκεπτικό της απόφασης με τη δημοσίευσή της.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καταπληκτικά!... Τελικά έτσι όπως διαμορφώνεται αυτή η (γενικώς) κωλοκατάσταση, καλύτερα να κάνουμε τάματα σε αγίους παρά προσφυγές στο ΣτΕ, Άρειο Πάγο, Ελεγκτικό Συνέδριο...Υ.Γ.: Αναμένουμε την δημοσίευση ολόκληρης της απόφασης και του σκεπτικού της ή οποία προφανώς «παίζει» με τις λέξεις παρά εστιάζει στην ουσία.