Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Liberation

Παραιτήθηκε ο διευθυντής της Liberation Facebook Twitter
0

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Liberation Νικολά Ντεμοράν σε αποκλειστική του συνέντευξη που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Le Monde».

«Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη θέση του διευθυντή και να αποχωρήσω από τη Liberation. Η Liberation διέρχεται πλέον μία ανοικτή κρίση [...] θεωρώ ότι αποτελεί δική μου ευθύνη ως επικεφαλής να ξαναδώσω περιθώρια ελιγμών και διαπραγμάτευσης στις διαφορετικές πλευρές», δήλωσε.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρωτοσέλιδο της πριν από λίγες ημέρες, η "Liberation" είχε τον τίτλο: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ, όχι ένα εστιατόριο, όχι ένα κοινωνικό δίκτυο, όχι ένας πολιτιστικός χώρος, όχι ένα τηλεοπτικό πλατό, όχι ένα μπαρ, όχι μια μηχανή εκκόλαψης επιχειρήσεων...».

Επρόκειτο για τίτλο οργής και αντίδρασης των εργαζομένων την επομένη της ανακοίνωσης από τους μετόχους ενός σχεδίου με στόχο να μην είναι πια η εφημερίδα «μόνο ένας εκδότης Τύπου σε χαρτί», αλλά ένα «κοινωνικό δίκτυο, δημιουργός περιεχομένων που μπορούν να εξαργυρωθούν» από μέσα όπως το βίντεο, η τηλεόραση, τα φόρουμ...

Ο Νικολά Ντεμοράν ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας τον Μάρτιο 2011. Με την πάροδο του χρόνου οι σχέσεις του με τη συντακτική ομάδα της εφημερίδας επιδεινώθηκαν και δέχθηκε τέσσερις ψήφους μομφής εναντίον του.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM