Αναστέλλεται το τέλος για την ΕΡΤ

Αναστέλλεται το τέλος για την ΕΡΤ Facebook Twitter
7

Την αναστολή του ανταποδοτικού τέλους υπέρ της ΕΡΤ, από τις 11 Ιουνίου του 2013 προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του υφυπουργού Σίμου Κεδίκογλου. Η αναστολή της πληρωμής του τέλους θα ισχύσει μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα της δημόσιας τηλεόρασης.

Συγκεκριμένα, με τη νέα κοινή υπουργική απόφαση τροποποιείται το άρθρο 5 της υπ’ αριθμ. οικ. 02/11.6.2013 κοινής ως εξής:

"Άρθρο 5

Ανταποδοτικό τέλος

Η χρέωση του ανταποδοτικού τέλους (εισφορά) υπέρ της ΕΡΤ Α.Ε., που γίνεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. βάσει του ν. 1730/1987, αναστέλλεται από 11.6.2013 και έως τη σύσταση νέου φορέα παροχής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας".

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Με βάση τη λογική των προηγούμενων, θα κλείσει σιγά σιγα ολο το δημοσιο - ουτε θελω να σκεφτω ποσοι ανεργοι- και κανεις δεν μπορει να κανει την απλη σκεψη: πως θα ερθει αναπτυξη με τοσους ανεργους; Τι μας νοιάζει; αρκεί να εξαφανιστούν τα λαμόγια του δημοσίου. Αυτή η λογική όμως μας γυρνάει στα ίδια κι όχι σε μια χώρα με καλύτερες δομές.Τέλος θα ήθελα νας ενημερώσω ότι το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, πριν μερικά χρόνια ήταν ένα αίσχος. Αντί να το κλείσουν, προσέλαβαν τον κατάλληλο άνθρωπο (Γ. Λούκος) ο οποίος το ανέδειξε στο καλύτερο πολιτιστικό γεγονός τη χώρας. Φαντάζομαι ότι έκανε ο κύριος Λούκος τις απαραίτητες αλλαγές και απολύσεις. Άρα, όταν θες να βελτιώσεις κάτι μπορείς να το κάνεις. Κι όταν θες να κλείσεις κάτι τελείως, επίσης μπορείς να το κάνεις. Η διαφορά είναι τεράστια. (Και κόβω το χέρι μου ότι η μικρή νέα ερτ θα είναι προπαγανδιστική και τίποτα άλλο.)
Και μην βγούνε να πούνε τα τετριμένα (δημόσιος φορέας, δημοκρατία, πλουραλισμός κλπ). γιατί στην Ελλάδα ζούμε, όχι σε άλλη χώρα με χρωματιστά γυαλιά.Ένα άλλο κομμάτι του διεφθαρμένου δημόσιου τομέα ήταν. Με προσλήψεις ημετέρων, ρουσφέτια, αδιαφάνεια και φυσικά όχι ενημέρωση.