Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι των «Metropolis»

Δικαιώθηκαν οι εργαζόμενοι των «Metropolis» Facebook Twitter
4

Απόφαση υπέρ των εργαζομένων των Metropolis έλαβε το Πρωτοδικείο ανοίγοντας τον δρόμο για κατάσχεση της προσωπικής περιουσίας του Ανδρέα Κουρή.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, με την απόφαση 1149/2013 που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, το Πρωτοδικείο Αθηνών κρίνει ότι η συμπεριφορά του Ανδρέα Κουρή «είναι αντίθετη προς τα χρηστά ήθη», καθώς «περιέπαιζε τους εργαζόμενους», ενώ «ο ίδιος απολαμβάνει κέρδη από διαφημίσεις και διοργανώσεις πολυδάπανων εκδηλώσεων μέσω της Mad TV A.E. της οποίας τυγχάνει διευθύνων σύμβουλος» και «εισέρρεαν στα ταμεία του μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία καρπωνόταν και από τα οποία ουδέν διατέθηκε έστω σε ένδειξη καλής πίστης προς τους εργαζόμενους». «Εν μέσω της οικονομικής κρίσης η μη πληρωμή δεδουλευμένων αποδοχών (…) και η με οποιονδήποτε τρόπο με δόλο ματαίωση της δικαστικής τους επιδίωξης αποτελεί καταφανώς συμπεριφορά αντίθετη προς τα χρηστά ήθη και την αντίληψη του μέσου κοινωνικού ανθρώπου», έκρινε το δικαστήριο. «Στην προκειμένη περίπτωση κάμπτεται η αρχή της μη ευθύνης των διοικούντων ανώνυμη εταιρεία», καταλήγει, αναγνωρίζοντας προσωπική ευθύνη στον Ανδρέα Κουρή.

«Οι εργαζόμενοι, έχοντας μια προσωρινά εκτελεστή απόφαση απευθείας κατά του κ. Κουρή, μπορούν άμεσα να προβούν σε κατάσχεση προσωπικών περιουσιακών του στοιχείων (π.χ. μετοχές του σε άλλες εταιρείες, προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, ακίνητα κτλ) ώστε να ικανοποιήσουν τις επιδικασθείσες εργατικές απαιτήσεις τους» δήλωσε στην «Εφ.Συν.» η συνήγορος των εργαζομένων, Κατερίνα Νοτοπούλου. «Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος της άμεσης ατομικής ευθύνης του επιχειρηματία που κρύβεται πίσω από μία (ή και περισσότερες) Α.Ε. ή ΕΠΕ, με τη δική του προσωπική περιουσία. Οι εργαζόμενοι σε κεφαλαιουχικές εταιρείες οι οποίες στερούνται περιουσίας θα μπορούν πλέον να στρέφονται απευθείας κατά της περιουσίας του επιχειρηματία που τις διοικεί» σχολιάζει.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Μόνο για τους Κουρίδες;...Για όλους αυτούς τους "άγιους" εργοδότες οι οποίοι χρησιμοποίησαν την κρίση για να αφήσουν απλήρωτους τους εργαζόμενους και φυσικά καλυμμένοι πίσω από αυτό το νομικό μόρφωμα των Α.Ε., Ε.Π.Ε. κλπ., από το οποίο καλύπτονται ως μη υπεύθυνοι για πολλές παρανομίες και παρατυπίες οικονομικής φύσεως και όχι μόνο.Τάχα μου εταιρίες που ξαφνικά εν μία νυκτί πτωχεύουν (βλέπε άρθρο 99) αφήνοντας απλήρωτους τους πάντες ενώ οι ιδιοκτήτες τους ζουν μέσα στη χλιδή και την άνεση με τεράστιες περιουσίες και παχυλούς προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς...