Αυτό είναι το video με την "παραγγελιά" στη ΝΕΤ

Αυτό είναι το video με την "παραγγελιά" στη ΝΕΤ Facebook Twitter
14

Τελικά έγινε θέμα με την παρουσίαση από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ της εφημερίδας «Παρασκήνιο», η οποία άλλαζε την ημέρα κυκλοφορίας της και στη μικρή γιορτή που οργάνωσε έδωσαν το παρόν 4 στελέχη της Ν.Δ., μεταξύ αυτών και ο Σίμος Κεδίκογλου. Αυτή η για πολλούς «έμμεση διαφήμιση» της δεξιάς εφημερίδας μέσα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ενός κρατικού καναλιού προκάλεσε σύμφωνα με το iefimerida, την αντίδραση της Στάη κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης αφού το «ρεπορτάζ» έγινε σύμφωνα με το σάιτ, κατόπιν παραγγελίας από παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου.

Στη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης η παρουσιάστρια έθεσε βέτο για την παρουσίαση από εκείνη του «θέματος» και η απάντηση του κ. Λιατσου ήταν πως το θέμα που είχε ήδη μεταδοθεί στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων, θα παίξει και το βράδυ ζητώντας παράλληλα από το διευθυντή ειδήσεων Βασίλη Θωμόπουλου να έχει έτοιμο, ως αντικαταστάτη, τον Προκόπη Δούκα στην περίπτωση που η Έλλη Στάη. δεν εκφωνούσε την είδηση. «όπως γράφει το iefimedida η δημοσιογράφος αντέδρασε.

 

Αντί να διαβάσει την είδηση, συνδέθηκε με την αίθουσα σύνταξης, δίνοντας το λόγο στη δημοσιογράφο που έκανε το ρεπορτάζ για να το παρουσιάσει. Η ίδια αρκέστηκε σε ένα σαρδόνιο χαμόγελο. Στην ΕΡΤ σήμανε και πάλι συναγερμός κατηγορώντας την παρουσιάστρια πως δεν διάβασε την είδηση, δηλαδή δεν προέβαλε την εφημερίδα.

Η απάντηση της Έλλης Στάη ήρθε την επόμενη ημέρα στο twitter γράφοντας πως "Χάσανε τ' αυγά και τα πασχάλια. Μπέρδεψαν την είδηση με τη διαφήμιση, τον ρόλο των δημοσιογράφων και της δημόσιας τηλεόρασης..."

Επομένως, εκτός από το ίδιο θέμα της «συγκεκαλυμμένης διαφήμισης» μιας μικρής σε κυκλοφορία, πλην δεξιάς, εφημερίδας, δεν ήταν άτοπη και η χθεσινή παρατήρηση του lifo.gr για την αμηχανία της παρουσιάστριας και της δημοσιογράφου που «πλάσαραν» την «είδηση». Πίσω υπήρχε πολύ «Παρασκήνιο.»

14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM