Kλείνει την «Ημερησία» ο Μπόμπολας;

Kλείνει την «Ημερησία» ο Μπόμπολας; Facebook Twitter
1

Την πρόθεση του να κλείσει την εφημερία Ημερησία, ανακοίνωσε σύμφωνα με πληροφορίες στον διευθυντή της εφημερίδας ο Φώτης Μπόμπολας. “Αυτό παιδιά ήταν το τελευταίο σας φύλλο” είπε απευθυνόμενος στους εργαζόμενους σύμφωνα με το typologies.   Λίγο νωρίτερα είχε κριθεί ως παράνομη και καταχρηστική η 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ.

Σήμερα το πρωί αποφασίστηκε να γίνει συνέλευση των δημοσιογράφων της Ημερησίας σε μια προσπάθεια να μεταπεισθεί η ιδιοκτησία και να μη κλείσει τη εφημερίδα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ είχε κηρύξει 24ωρη απεργία από τις 06.00 το πρωί της Τετάρτης, έως τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης, για το σύνολο των δημοσιογράφων, που εργάζονται στις εφημερίδες, τα περιοδικά, το ραδιόφωνο και τις ιστοσελίδες του Ομίλου «ΠΗΓΑΣΟΣ» -συμφερόντων της οικογενείας Μπόμπολα- με αίτημα να αποσυρθούν οι τρεις απολύσεις συναδέλφων στην εφημερίδα «ΗΜΕΡΗΣΙΑ».

Είχε προηγηθεί ψήφισμα των δημοσιογράφων του Έθνους και του Έθνους της Κυριακής με το οποίο, σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στην Ημερησία ζητούσαν ενημέρωση από τη διοίκηση του Ομίλου για το αν υπάρχουν σχέδια περαιτέρω μείωσης προσωπικού και αποδοχών. Ωστόσο διαφώνησαν με την κήρυξη της απεργίας σημειώνοντας ότι "οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε έναν μόνο όμιλο ή και σε μεμονωμένα μέσα καθώς επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο το ήδη βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στον Τύπο, και επηρεάζουν σαφώς την κυκλοφορία εντύπων ή την λειτουργία σταθμών σε σχέση με τους όρους ανταγωνισμού στην ήδη περιορισμένη αγορά".

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια