Αλαφούζος: «Οι συκοφάντες που υπεξαίρεσαν το εκκαθαριστικό μου αποκρύπτουν την αλήθεια»

Αλαφούζος: «Οι συκοφάντες που υπεξαίρεσαν το εκκαθαριστικό μου αποκρύπτουν την αλήθεια» Facebook Twitter
3

Αλαφούζος: «Οι συκοφάντες που υπεξαίρεσαν το εκκαθαριστικό μου αποκρύπτουν την αλήθεια» Facebook Twitter

 

Απάντηση του προέδρου του Ομίλου Σκάι,  σε «συκοφαντικά» -όπως υποστηρίζει ο ίδιος -δημοσιεύματα τα οποία αφορούν τα εισοδήματα που εμφανίζει στη φορολογική του δήλωση, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της επιχείρησης.

Στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα, ο κ. Γιάννης Αλαφούζος εμφανίζεται να δηλώνει ετήσιο εισόδημα, λίγο πάνω από τα 26 χιλιάδες ευρώ. Όπως απαντά ο ίδιος, αυτό που εμφανίζεται στο εκκαθαριστικό "το οποίο προφανώς υπεξαίρεσαν», "εμφανίζει τα τεκμαρτά εισοδήματα των εταιρικών αυτοκινήτων του Σκάι". Ο επιχειρηματίας κατονομάζει μάλιστα τον Real, ως ένα από τα Μέσα τα οποία όπως λέει «έχουν αναλάβει «εργολαβικά» την δυσφήμιση μου». Προαναγγέλλει δε την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη.

 

Η ανακοίνωση του κ. Αλαφούζου:

 

«Αναπαράγεται τις τελευταίες μέρες συκοφαντικό δημοσίευμα που ασχολείται με την φορολογική μου δήλωση και με παρουσιάζει ως φοροφυγά που δηλώνει εισόδημα 26.140,40€!!!

Από το εκκαθαριστικό μου όμως, που προφανώς υπεξαίρεσαν και έχουν στα χέρια τους, προκύπτει το συνολικό εισόδημα μου που είναι πλήρως δηλωμένο και φορολογημένο, όπως προβλέπει ο νόμος. Χαρακτηριστικά επί του δηλωθέντος εισοδήματος μου υπολογίστηκε και πληρώθηκε η ειδική εισφορά αλληλεγγύης η οποία ανήλθε στο ποσό των 208.240,32€.

Γνωρίζουν οι συκοφάντες αλλά σκοπίμως αποκρύπτουν ότι το ποσό που εμφανίζουν ως εισόδημα μου αφορά απλώς στο τεκμαρτό εισόδημα των εταιρικών αυτοκινήτων του ΣΚΑΙ.

Δεν μου προκαλεί εντύπωση η προφανής διαστροφή της πραγματικότητας από μέσα, όπως ο ραδιοφωνικός σταθμός REAL, που έχουν αναλάβει «εργολαβικά» την δυσφήμιση μου. Τα υπόλοιπα όμως, είναι θέμα της Δικαιοσύνης.»

 

 

 

 

 

 

 

 

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γυμνό Χόλιγουντ:

Μόδα & Στυλ / Γυμνό Χόλιγουντ: Πλήρης διαφάνεια, free the nipple, ζήτω τα γυμνά σώματα. Έτσι ντύνονται πια οι σταρ.

Ξεκίνησε από τις πασαρέλες της υψηλής ραπτικής και κορυφώθηκε (πού αλλού;) τη νύχτα της τελετής των Όσκαρ. Το νέο trend στη μόδα είναι το γυμνό και, απ' ό,τι φαίνεται, ήρθε για να μείνει.
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Συγνώμη, ποια είναι η είδηση, στην οποία απαντά ο Αλαφούζος; Όσο κι αν έψαξα στο Lifo, αλλά και σε άλλα αντιστοίχως έγκυρα ΜΜΕ και έντυπα, δεν την βρήκα. Βλέπω μόνο την απάντηση. Μήπως έχει σύνδρομο καταδίωξης και απαντά σε ανύπαρκτες ειδήσεις;
@Socivo καταρχήν έχε τα στοιχεία σωστά πριν αρχίσεις τα σχόλια. Ο Βαξεβάνης, τον οποίο βάση του λογοπαίγνιου με το όνομα δεν τον συμπαθείς, έχει το περιοδικό HOT-DOC και όχι το Unfollow, αν και είναι μέρος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού, εδώ και πολύ καιρό δεν αρθρογραφεί σε αυτό, επομένως δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ. Πάει αυτό. Αν γνώριζες έστω και λίγο το ήθος των δημοσιογράφων στο συγκεκριμένο περιοδικό, σπάνιο χαρακτηριστικό για Έλληνα δημοσιογράφο, θα σκεπτόσουν άλλη μια φορά πριν βιαστείς να κυφό-υπερασπιστεις τον κάθε Κόκκαλη. Αν τα στοιχεία των εκκαθαριστικών δεν αληθεύουν τότε θα είχαν κάνει ήδη μήνυση στο περιοδικό, κάτι που δεν έχουν κάνει και δε πρόκειται να κάνουν γιατί δεν τους συμφέρει καθώς γνωρίζουν ότι είναι αληθή τα στοιχεία και για αυτό δεν τα αμφισβητούν αν προσέξεις στις επιστολές τους, εντέχνως αφήνουν να εννοηθεί ότι παρουσιάζονται με τρόπο παραπλανητικό το οποίο επίσης δεν αληθεύει. Επίσης ο Αλαφούζος επιφυλάσσεται για μήνυση στον Real που αναδημοσίευσε και όχι προς τη πηγή, γιατί γνωρίζει πως αν το κάνει (χρησιμοποιώ το σχόλιο δημοσιογράφου του Unfollow ο οποίος απαντά στο ρητορικό ερώτημα γιατί άραγε δεν τους κάνουν αγωγή αν είναι ψευδές το δημοσίευμα): "Διότι αν μας κάνουν και αγωγή, σε λίγους μήνες θα βγαίνουμε με ένθετο την «Καθημερινή»."