"Να επιστραφεί στο Δημόσιο ο 902 (και να μη πωληθεί στον Κουρή)"

"Να επιστραφεί στο Δημόσιο ο 902 (και να μη πωληθεί στον Κουρή)" Facebook Twitter
10

Eναντίον του Νίκου Χατζηνικολάου και της οικογένειας Κουρή στρέφονται, χωρις να τους κατονομάζουν, οι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών καναλιών. Αφορμή, η μεθόδευση των συνεταίρων Κουρή/Χατζηνικολάου να εξαγοράσουν την  τηλεοπτική συχνότητα του 902, που ανήκει στο ΚΚΕ και προ καιρού έχει διακόψει την εκπομπή του.

Υπενθυμίζεται ότι προχθές ο Ανδρέας Κουρής συνελήφθη, επειδή οφείλει στο Δημόσιο περί τα 7 εκ. ευρώ, ενώ εκκρεμής παραμένει η υπόθεση του χρεοκοπημένου Alter, που ανήκει στην οικογένεια Κουρή, όπως και η Αυριανή μέσω της οποίας επήλθε και η κίτρινη γιγάντωση της Kouris Media.

 

Μελαγχολικές σκέψεις πάντως προκαλέι, η ολοπρόθυμη "καπιταλιστική τακτική" του ΚΚΕ να συναλάσσεται πλέον ακόμη και με τους αθλιότερους των εκδοτών (αντιεργατικούς και παρανομούντες), σε αντίθεση με κάθε αρχή της Ιστορίας του και ιδεολογίας του.

 

Oλόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

 

«Όπως είναι γνωστό ο τηλεοπτικός σταθμός 902 , που ανήκει στο ΚΚΕ , έχει από καιρού διακόψει το πρόγραμμά του. Όπως είναι επίσης γνωστό, οι συχνότητες αποτελούν δημόσιο αγαθό και όταν παύει η λειτουργία σταθμού επιστρέφονται αμέσως στον μοναδικό τους κύριο, δηλαδή το ελληνικό δημόσιο. Πώληση συχνότητας, που δεν χρησιμοποιείται από νόμιμα λειτουργούσα τηλεοπτική επιχείρηση, απαγορεύεται ρητά από το νόμο.
Παρ'όλα ταύτα η συχνότητα του 902 , που από μηνών έχει παύσει να εκπέμπει, δεν έχει ακόμη επιστραφεί στο δημόσιο. Αρμόδιο όργανο να κινήσει τις διαδικασίες διαπίστωσης της παύσης λειτουργίας του σταθμού, της ανάκλησης της αδείας λειτουργίας και της επιστροφής της συχνότητας είναι το ΕΣΡ. Όμως , παρά το γεγονός ότι οι διαδικασίες αυτές πρέπει να κινηθούν αμέσως , το ΕΣΡ ουδέν έχει πράξει έως σήμερα προς τη κατεύθυνση αυτή.
Το γεγονός αυτό δίνει σε ορισμένους την ευκαιρία να συζητούν περί εξαγοράς της συχνότητας από το ΚΚΕ, και να περιφέρουν σχετικές παράνομες προτάσεις σε υποψήφιους χρηματοδότες, επωφελούμενοι της αδικαιολόγητης ανοχής του ΕΣΡ.Ορισμένα από τα πρόσωπα αυτά μάλιστα ενέχονται σε χρεωκοπία άλλου τηλεοπτικού σταθμού και ήδη βρίσκονται αντιμέτωπα με τη δικαιοσύνη και με προσωρινή στέρηση της ελευθερίας τους.

Γεννούν τα γεγονότα αυτά το εύλογο ερώτημα :
Πότε επιτέλους θα ασκήσει το ΕΣΡ τις εκ του συντάγματος και του νόμου προβλεπόμενες αρμοδιότητες και υποχρεώσεις του περί του αμέσου ελέγχου του κράτους, ώστε να σταματήσουν οι παράνομες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις περί του μέλλοντος μιάς συχνότητας , που ανήκει πλέον μόνο στο δημόσιο; H έννοια της παράβασης καθήκοντος δεν τυγχάνει εφαρμογής επί των μελών της εν λόγω Ανεξάρτητης Αρχής;»

 

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Μαρίνα Σάττι αποδοκιμάζει τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

TV & Media / Η Μαρίνα Σάττι προκάλεσε αντιδράσεις με τη συμπεριφορά της για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη Eurovision 2024

Δείτε το βίντεο από τη συνέντευξη του Ισραήλ - Με ψεύτικα χασμουρητά και γυρισμένη την πλάτη της, η Μαρίνα Σάττι έδειξε την αποδοκιμασία της για την Ισραηλινή τραγουδίστρια
NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Βρε να μη βγάζει άχνα ο εισαγγελέας Χατζηνικολάου και οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν γι αυτόν στην εφημερίδα και στον ραδιοφωνικό σταθμό του για το συνεταιράκι και την καταδίκη;Μιλάμε για αξιόπιστη ενημέρωση από τον αδέκαστο Νίκο.
Όλοι οι διαπλεκόμενοι των ΜΜΕ μαλώνουν για τις συχνότητες, οι οποίες ανήκουν στην ΕΡΤ, δηλαδή στον ελληνικό λαό. Οι συχνότητες μοιράστηκαν το 89 με την περίφημη συγκυβέρνηση δεξιάς και αριστεράς στους συγκροτηματάρχες και άλλους κολλητούς ως μπόνους για τη βοήθειά τους προς την τότε "κυβέρνηση της κάθαρσης". Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, γιατί όλοι τις χρησιμοποιούν χωρίς να τους ανήκουν. Τώρα μπαίνει και το ΚΚΕ στο παιχνίδι των "καπιταλιστών" και παζαρεύει να πουλήσει τη συχνότητα που δεν του ανήκει (αν αληθεύουν όσα γράφονται). Οι μεγαλοκαναλάρχες φοβούνται μήπως αποκτήσουν ανταγωνιστή και ξαφνικά βλέπουν την παρανομία, ενώ ο εισαγγελέας Χατζηνικολάου που πάντα κουνούσε αγριεμένος το δάκτυλο σε όλους, τώρα σφυρίζει αδιάφορα για το συνεταιράκι του, που χρωστάει στο ΙΚΑ και στους πρώην εργαζομένους του ΑΛΤΕΡ.Όμορφη χώρα, πνιγμένη στη μπόχα.
ξανά μανά. ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Πανελλήνιας, περιφερειακής ή τοπικής εμβέλειας δεν καταβάλλει το παραμικρό αντίτιμο για την χρήση των συχνοτήτων που καταλαμβάνει. Εξαιρούνται τα κρατικά και η NOVA. Επίσης ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΕΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ πλην των 2 παραπάνω δεν καταβάλει το προβλεπόμενο από τον νόμο 1,5% επί των ακαθαρίστων εσόδων του για ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές. Ο ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ, συνεταιρισμός των μετόχων του ΜΕΓΚΑ, έλαβε τις προάλλες νέο θαλασσοδάνειο 100 εκατομμυρίων. Ο Perikles το έθεσε ακριβέστατα.
Μισό λεπτό ρε παιδιά...Καταγγέλει η ένωση αυθαιρετούντων ότι κάποιος άλλος αυθαιρετούχος θα πουλήσει το αυθαιρετό του σε τρίτο αυθαιρετούχο κι αυτό είναι είδηση;
Περα απο την ουσια της συγκεκριμενης υποθεσης εχει παντως πλακα οτι οι ιδιοκτητες των υπολοιπων καναλιων επικαλουνται τους κανονες για την παραχωρηση συχνοτητων την στιγμη που τις συχνοτητες που οι ιδιοι κατεχουν τις πηραν με το ετσι θελω και χωρις να τηρηθει καμια διαδικασια ή να καταβληθει καποιο τελος στο κρατος.
Παρεμπιπτοντως, γιατι δεν κανει το "ΠΑΜΕ" μια καταληψη απαιτοντας την αμεση επαναλειτουργια του σταθμου και την επαναπροσληψη των απολυμενων απο τον "εκμεταλευτη ιδιοκτητη"? Τι πραγμα? Ο ιδιοκτητης ειναι το ΚΚΕ? Τοσο το καλυτερο! Τα συντροφια θα συνεννοηθουν αψογα μεταξυ τους-Οχι?
Μισό. Εαν πρώτα επιστραφεί η συχνότητα στο Δημόσιο και μετά πουληθεί στον Χατζηνικολάου/Α τύπο/Β τύπο, την Παπαρήγα τι τη νοιάζει; Επειδή τη γλυκοκοιτάζει ο Χατζηνικολάου την πειράζει; Ε τότε ας την αφήσει διαθήκη που να ορίζει ότι ο επόμενος κάτοχος να ασπάζεται το Μαρξ ή οποιαδήποτε άλλη αναχρονιστική μούμια... έλεος.
Σοβαρα το αρθρο απο πανω το διαβασες; Ειναι το κκε το οποιο συμφωνα με καποιους συζηταει με τον κουρη να πουλησει τον 902 και πακετο και την αδεια εκπομπης μαζι, τι σχεση εχουν αυτα που γραφεις;