Σπυρόπουλος εναντίον διοικούντων ΕΡΤ

Σπυρόπουλος εναντίον διοικούντων ΕΡΤ Facebook Twitter
1

Καταγγελίες για «διαρκή και επίμονη τακτική σκανδαλισμού από ανθρώπους της διοίκησης», έκανε σήμερα ο απομακρυνθείς γενικός διευθυντής Τηλεόρασης της ΕΡΤ, Κώστας Σπυρόπουλος. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μίλησε για πολιτικές πιέσεις και παρεμβάσεις που τον οδήγησαν στην έξοδο ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στην 4μηνη θητεία μου, ως γενικός διευθυντής Τηλεόρασης, δέχθηκα δύο φορές εντολές να σταματήσει μία από τις πιο ποιοτικές ευρωπαϊκές σειρές, το "Why Poverty", ενώ μια εβδομάδα μετά την προβολή αφιερωμάτων για την εθνική αντίσταση και τον εμφύλιο πόλεμο δόθηκε εντολή από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ να διακοπεί η μετάδοση».

Σε ό,τι αφορά στη διεθνή συμπαραγωγή «Κισμέτ» και την εκπρόθεσμη-κατά τη διοίκηση- έγκριση της, ο κ. Σπυρόπουλος υποστήριξε ότι προβλεπόταν από τον κανονισμό και αφορούσε τον επόμενο χρόνο.

Απαντώντας στις κατηγορίες για μη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών χωρίς τις προεγκρίσεις από τις επιτροπές προγράμματος και κοστολογίου της συγκεκριμένης παραγωγής, κοινοποίησε τα σχετικά έγγραφα προς την επιτροπή κοστολογίου και κατήγγειλε ότι συγκεκριμένος άνθρωπος μέσα από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση μπλόκαρε τη διαδικασία. «Κατηγορούμαι ότι προωθώ ένα ντοκιμαντέρ που προωθεί τις τούρκικες σαπουνόπερες, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο» είπε.

 «Για συστηματική υπονόμευση του Κ. Σπυρόπουλου και για κατάφορη παραβίαση αξιοκρατίας» μίλησε το μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, Τέλης Σιαμαντάς, που μειοψήφησε στην απόφαση απομάκρυνσής του.

Υπενθυμίζεται ότι στην είδηση της απομάκρυνσης του χθες, είχε αντιδράσει εντονότατα με ανακοίνωση της η ΔΗΜΑΡ.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Δεν είναι τίποτα κ. Σπυρόπουλε, απλά καταλάβατε τι σημαίνει δεξιά. Παλιό, καλό σύνθημα που το είχαμε ξεχάσει. Αλλά κι εσείς κ. Σπυρόπουλε, τι νομίζατε; Ότι θα μεγαλουργήσετε στην ΕΡΤ με συνεργάτη τον Αιμίλιο Λιάτσο και νέες προσλήψεις καραδεξιών δημοσιογράφων, όπως του κ.Κοττάκη που του ανατέθηκε εβδομαδιαία εκπομπή ή θυγατέρων πρώην υπουργών της ΝΔ, όπως η κα Σαλαγκούδη, η επονομαζόμενη και πολυτάλαντη;