Γιατί ενώ η Φουρέιρα βγήκε δεύτερη, μπορεί τελικά η επόμενη Eurovision να γίνει στην Κύπρο

Γιατί ενώ η Φουρέιρα βγήκε δεύτερη, μπορεί τελικά η επόμενη Eurovision να γίνει στην Κύπρο Facebook Twitter
2

Αν και η Ελένη Φουρέιρα κατάφερε να βγει δεύτερη στη φετινή Eurovision, ίσως τελικά ο επόμενος μουσικός διαγωνισμός διοργανωθεί  στην Κύπρο.

Οι εξελίξεις έρχονται καθώς ο μουσικός διαγωνισμός συνδέεται μετά τη νίκη της Νέτα με τις διεθνείς εξελίξεις στο Ισραήλ και την ένταση στην περιοχή.

Ρεπορτάζ του ισπανόφωνου καναλιού Formula TV αναφέρει ότι η EBU προειδοποίησε την ισραηλινή κυβέρνηση ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2019 θα μπορούσε να μεταφερθεί στην Κύπρο ή την Αυστρία, αν οι χώρες μποϊκοτάρουν το διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» την είδηση επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι η EBU προειδοποίησε τον εθνικό ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα KAN ότι υπάρχει πιθανότητα το Ισραήλ να μην φιλοξενήσει τον διαγωνισμό τον επόμενο χρόνο.

Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφέρει αρκετές χώρες ήρθαν σε επαφή με την EBU προκειμένου να εκφράσουν την απογοήτευσή τους σχετικά με την πιθανή πόλη υποδοχής του επόμενου διαγωνισμού (Ιερουσαλήμ), συμπεριλαμβανομένης της Ιρλανδίας, της Σουηδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισλανδίας.

Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.

TV & Media
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Δεν υπάρχει περίπτωση οι Ισραηλινοί να αφήσουν έναν τέτοιο μεγάλο διαγωνισμό να διεξαχθεί εκτός Ισραήλ. Ακόμα και αν δεν τα βρουν για την Ιερουσαλήμ, υπάρχουν και η Χάιφα και η Μπερ Σεβά με έτοιμα στάδια και είναι και η Πετάχ Τικβά, που προσφέρεται να φτιάξει στάδιο. Μπορεί κάλλιστα, ωστόσο, να επανέλθει η επιλογή του Τελ Αβίβ.
Δεν κατάλαβες καλά, δεν είναι θέμα πόλης αλλά η γενικότερη αναταραχή που προκαλεί το Ισραήλ στην περιοχή, με τελευταίο γεγονός τον βομβαρδισμό και θάνατο πολλών αμάχων Παλαιστίνιων. Το άρθρο το αναφέρει καθαρά: «Πολλές χώρες δήλωσαν στην EBU ότι δέχονται ισχυρές πολιτικές πιέσεις και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού, εάν αυτός πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ λόγω της ***πολιτικής σύγκρουσης με την Παλαιστίνη.***»Από έγκυρες πηγές, αμέσως μετά την επιστροφή της Φουρέιρα στην Ελλάδα, διατυπώθηκε (όχι δημοσίως για ευνόητους λόγους, καθότι θα διαταράσσονταν οι θετικές, ισχύουσες διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ [πόσο τραγική ειρωνεία αλήθεια!...]), ότι το Ισραήλ χρημάτισε με 250.000,00€ την τεχνική εταιρία η οποία ήταν υπεύθυνη και διαχειριζόταν το σύστημα τηλεφωνικής ψηφοφορίας ώστε να το επηρεάσει και να αυξηθούν οι ψήφοι της Ισραϊλινής τραγουδίστριας, Νέτα Μπαρζιλάι... Κανονικά η Φουρέιρα ήταν πρώτη και η Νέτα δεύτερη, ενδεχομένως και τρίτη!...Επειδή, σε κάθε περίπτωση, η άσκηση βέτο είναι μία πολύ ισχυρή διαδικασία, μη χειραγωγήσιμη και από την άλλη, εκτός των πολιτικών γεγονότων της περιοχής βάσει των οποίων πολύ λογικά θα ασκηθεί το βέτο, οι περισσότεροι συμμετέχοντες γνώριζαν πολύ καλά τις ύπουλες κινήσεις και... στρατηγικές του Ισραήλ στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, κατά πάσα πιθανότητα το βέτο θα επιτευχθεί με τον επόμενο διαγωνισμό να μην διεξαχθεί στο Ισραήλ.Υ.Γ.: Ποιός φανταζόταν ότι το λεγόμενο από πολλούς «μουσικό πανηγυράκι», θα αποκτούσε τέτοια διάσταση!...