Εργαζόμενοι του Mega με σκηνές εδώ και μία εβδομάδα έξω από τη Motor Oil

Εργαζόμενοι του Mega με σκηνές εδώ και μία εβδομάδα έξω από τη Motor Oil Facebook Twitter
0

Την 6η μέρα παραμονής τους έξω από τις εγκαταστάσεις της Motor Oil επί της Κηφισίας κλείνουν σήμερα εργαζόμενοι του Μεγάλου Καναλιού, σε ακόμη μία απόπειρα να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα των προηγούμενων 17 μηνών. 

Οι πρώτες σκηνές εμφανίστηκαν την προηγούμενου Πέμπτη, από τεχνικούς που εργάζονταν στο κανάλι, έξω ακριβώς από την εταιρεία ιδιοκτησίας της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας Βαρδινογιάννη, που υπήρξαν εκ των μεγαλομετόχων του τηλεοπτικού σταθμού. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών συμπαράσταση στους τεχνικούς κάνουν και εργαζόμενοι άλλων τμημάτων του καναλιού, ενώ σε διακριτική απόσταση, αλλά σε καθημερινή βρίσκεται μικρή αστυνομική δύναμη. 

Όπως εξηγούν οι εργαζόμενοι, που σήμερα προχώρησαν σε νέα ανακοίνωση, όλο το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα από τον Μάρτιο του 2016, οπότε και οι τράπεζες μπλόκαραν τους λογαριασμούς της "Τηλέτυπος Α.Ε", η εταιρεία ναι μεν εισπράττει τα έσοδα από τις διαφημίσεις του καναλιού ωστόσο οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται. Όπως εξήγησε εργαζόμενος του καναλιού στο LIFO.gr, μόνο μία ομάδα εργαζομένων -κυρίως διοικητικών- κατάφεραν να εισπράξουν κάποιους μισθούς, μέσω ασφαλιστικών μέτρων.  

Κατά τα λοιπά, το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού του καναλιού παραμένει απλήρωτο, ενώ εντελώς ξαφνικά όπως βγήκε στον αέρα στις 11 Ιανουαρίου «εξαφανίστηκε» το απεργιακό δελτίο ειδήσεων, λίγες μέρες μετά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία των εργαζομένων. Αυτό, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, συνέβη ύστερα από ισχυρές πιέσεις άνωθεν και με το επιχείρημα ότι δημιουργείται πρόβλημα στις προσπάθειες των μετόχων να χειριστούν την κατάσταση και να βρεθεί μια λύση στο ζήτημα. 

Υπενθυμίζεται ότι το απεργιακό δελτίο είχε βγει στον αέρα αιφνιδιαστικά την ημέρα της λήξης της διορίας υποβολής αδειοδότησης από την πλευρά του Mega. 

Στο μεταξύ, στη νέα ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «ξεχασμένους» και καλούν τον μεγαλομέτοχο του καναλιού να φανεί αξιόπιστος στις υποχρεώσεις του προς τους απλήρωτους του άλλοτε κραταιού καναλιού. 

Η πλήρης ανακοίνωση:

«Με όσα σου έδωσε ο Θεός κοίτα να τη βολέψεις ποτέ σου μη διανοηθείς κόπο αλλονών να κλέψεις», κρητική μαντινάδα.

Κύριε Βαρδινογιάννη είμαστε οι απλήρωτοι εργαζόμενοι σας που παραμένουμε έξω από μία από τις εταιρίες σας με αντίσκηνο μέχρι να τελικά να μας πληρώσετε. Μην απορείτε γιατί φτάσαμε σε αυτο το σημείο. Μαχητές της ζωής είμαστε.

Άλλωστε με καθημερινές μάχες, όλα αυτά τα χρόνια κάναμε το MEGA πρώτο. Να είναι ψηλά. Να είναι δυνατό και εσείς υπερήφανος που είστε ιδιοκτήτης του. Δικαίωμα σας που το κλείσατε. Όμως εμείς οι εργαζόμενοι σας θα απαιτήσουμε να τιμήσετε επιτέλους το όνομα σας κύριε Βαρδινογιάννη. Να σεβαστείτε επιτέλους την ιστορία και την τιμή των ανθρώπων που δημιούργησαν την αυτοκρατορία σας.

Το όνομα μιας ιστορικής οικογένειας που έχει προσφέρει στον τόπο μας. Να μας δώσετε επιτέλους τα χρήματα μας, τον κόπο μας από τη δουλειά μας. Έτσι κι αλλιώς τα όνειρα μας τα σκοτώσατε. Με τιμή οι εργαζόμενοι που «ξεχάσατε» απλήρωτους», αναφέρει η τελευταία αυτή ανακοίνωση των τεχνικών που δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν έξω από τις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων της οικογένειας για όσο χρειαστεί. 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM