Απεργία την Πρωτομαγιά

Το BBC ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Γουάινστιν

Το BBC ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τον Γουάινστιν Facebook Twitter
Φωτό: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO
0

To BBC ανακοίνωσε τα σχέδιά του να γυρίσει ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Η μεγάλου μήκους ταινία - ντοκιμαντέρ - του BBC Two θα σκηνοθετηθεί από την Ούρσουλα Μακάρλάν.

Θα περιλαμβάνει συνεντεύξεις με αρκετές από τις ηθοποιούς «που ήταν αρκετά γενναίες και βγήκαν δημόσια να πουν τις ιστορίες τους», καθώς και δημοσιογράφους και πρόσωπα του Χόλιγουντ.

Εκτός από τη διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο ο Γουάινστιν κατάφερε να καταχραστεί την εξουσία του και να καλύψει τα ίχνη του, το ντοκιμαντέρ θα καταγράψει την άνοδο μίας κουλτούρας εκμετάλλευσης στο Χόλιγουντ.

Με τον τίτλο «Γουάινστιν», η ταινία σκοπεύει να «ρίξει φως στο βαθιά ριζωμένο σεξισμό στο Χόλιγουντ» και να εξετάσει το πως - από την απαρχή των στούντιο στη δεκαετία του 1930 - ο συνδυασμός χρήματος και εξουσίας οδήγησαν στην εκμετάλλευση και κακοποίηση.

Ο επικεφαλής του BBC, Τομ Μακντόναλντ, δήλωσε ότι «θα κάνει δύσκολες και προκλητικές ερωτήσεις σχετικά με τη συνενοχή, το τίμημα της σιωπής και τις διαβρωτικές επιδράσεις της εξουσίας».

«Αυτή η ταινία θα είναι η τελειωτική και ολοκληρωμένη λήψη του σκανδάλου Γουάινστιν» ανέφερε.

«Εκτός από την λεπτομερή αποκάλυψη της ιστορίας εκ των έσω των τελευταίων μηνών, θα εξετάσει επίσης το παρελθόν, για να αφηγηθεί την ιστορία της κατάχρησης εξουσίας στο Χόλιγουντ από τις ρίζες της και να καταγράψει την άνοδο του ίδιου του Χάρβεϊ Γουάινστιν με την πάροδο του χρόνου».

Ο παραγωγός ταινιών του Χόλιγουντ «αρνήθηκε κατηγορηματικά» τυχόν ισχυρισμούς για μη συναινετικό σεξ. Ισχυρίστηκε ότι δεν προχώρησε ποτέ σε αντεκδίκηση εναντίον των γυναικών που αρνήθηκαν τις προτάσεις του και ότι θεωρούσε ότι όλες οι σχέσεις του ήταν συναινετικές.

Η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου ερευνά καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση κατά του Γουάινστιν από επτά γυναίκες, ενώ η αστυνομία της Νέας Υόρκης δήλωσε τον Νοέμβριο ότι είχαν μια βάσιμη υπόθεση εναντίον του.

TV & Media
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM